Dünya
  • 30.3.2020 21:04

Tayland Kralı 20 kadınla Koronavirüs tecridine alındı

Tayland Kralı'ndan koronavirüs tecriti: 20 kadınlık haremiyle...

Alman Bild gazetesinin haberine göre, Tayland Kralı 20 kadından oluşan haremiyle, koronavirüsten korunmak için kendini Alpler'de bir otele kapattı.

Tayland'ın tartışmalara yol açan kralı, Bavyera Alpleri'nde yer alan tatil kasabası Garmisch-Partenkirchen'deki lüks bir otelde kendini maiyetiyle birlikte tecrite aldı.

4 yıldızlı otelin kral ve beraberindekileri ağırlamak için bölge yönetiminden "özel izin" almasının ardından, X. Rama ismiyle de bilinen Kral Maha Vajiralongkorn'un Grand Hotel Sonnenbichl'i tamamen kapadığı bildirildi.

Alman tabloid gazetesi Bild'in haberine göre, 67 yaşındaki kralla birlikte, 20 metresin yer aldığı bir "harem" ve sayısız hizmetçi var. Kralın dört karısınınsa grubun geri kalanıyla birlikte otelde bulunup bulunmadığı bilinmiyor.

Koronavirüs krizi nedeniyle bölgedeki misafirhane ve otellere kapatma emri verilmiş olsa da, yerel bölge yönetimi adına konuşan bir sözcü Grand Hotel Sonnenbichl'in bir istisna olduğunu çünkü "misafirlerin değişim göstermeyen tek ve homojen bir grup insandan" oluştuğunu söyledi.

Ancak kralın maiyetinden, yüksek bulaşıcılığa sahip solunum hastalığına yakalandığından şüphenilen 119 kişinin Tayland'a geri gönderildiği de bildirildi.

Vajiralongkorn'un lüks bir mevkide kendini tecrit etmesinin haberlere yansımasını öfkeyle karşılayan on binlerce Taylandlı, ülkenin kralı koruyan yasalarını çiğnemeyi göze alarak internet üzerinden eleştirilerde bulundu.

Kanunlara göre, monarşiye hakaret eden ya da eleştirenler 15 yıla kadar hapis cezası alabiliyor.

Ancak bir aktivistin Tayland'da salgın yayılmaya devam ederken Vijaralongkorn'un Almanya'da tatilde olduğunu öne sürmesinin ardından, çevirisi "Bir krala neden ihtiyacımız var?" olan Tayca sosyal medya etiketi Twitter'da 24 saat içinde 1,2 milyon kez kullanıldı.

Tayland Halk Sağlığı Bakanlığı, cumartesi günü ülkedeki 109 yeni vakayı duyurdu. Böylece ülkedeki toplam vaka sayısı bin 245'e yükseldi.

Fransa'da sürgünde yaşayan aktivist Somsak Jeamteerasakul, Vajiralongkorn'un Mart'ın başından bu yana "sıkıldığı" için İsviçre'den Almanya'nın farklı noktalarına uçtuğunu iddia eden bir dizi gönderiyi Facebook'ta paylaştı.

Tayland'daki monarşiye ve kralı koruma kanunlarına yönelik eleştirileriyle tanınan Jeamteerasakul, bir gönderisinde şunları yazdı: "[Vajiralongkorn] Tayland halkının virüs yüzünden endişelenmesine razı. Hatta Almanya da virüsten dolayı kaygılı [fakat] onu hiç ilgilendirmez."

The Times'in haberine göre, Tayland kralı Şubat'tan bu yana kendi ülkesinde halkın önüne hiç çıkmadı.

Tayland'daki hükümranlığı 2016'da babası Bhumibol'un ölümünden sonra başladı. Her ne kadar ağır kralı koruma kanunları nedeniyle ülkede ne kadar desteklendiğini ölçmenin bir yolu bulunmasa da, 70 yıl boyunca hüküm sürmüş babası kadar çok sevilmediğine inanılıyor.

Güncellenme Tarihi : 30.3.2020 21:07

İLGİLİ HABERLER