Ekonomi
  • 31.1.2015 22:21

Tayyip Edoğan fena patladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz indirimini yeterli bulmadığı Merkez Bankası'nı bir kez daha eleştirdi, "Yanlış yaklaşımla insanı adeta çıldırtacaklar" dedi.Girişimci İş Adamları Vakfı'nın düzenlediği ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde yine Merkez Bankası'nın faiz politikası vardı.

Erdoğan şunları söyledi:

"Merkez Bankamızın dünyada faiz oranları düşerken hala bu faiz oranlarında direnmesini doğru bulmuyorum. 1 puan faize yıllık 2,5 milyar dolar ödetmenin vebalini bu kararı alanlar asla ödeyemezler. "Ne diyorlar? İnsanı böyle adeta çıldırtacaklar, enflasyon düşerse faizi düşüreceklermiş. Bu anlayış anlayış değil, bu yanlış bir mantık, doğru bir mantık değil çünkü enflasyon sebep, faiz netice değildir. Faiz sebep, enflasyon neticedir"

Merkez Bankası 20 Ocak'ta haftalarda gösterge faiz olarak kullandığı bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,25’ten yüzde 7,75’e düşürmüştü. Bu indirimi yeterli bulmayan Erdoğan "Merkez Bankası verilen mesajlardan nasibini almamış" şeklinde açıklama yapmıştı.

Kaynak: Al Jazeera
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:29

İLGİLİ HABERLER