Gündem
  • 24.1.2015 13:18

Tayyip Erdoğan Avrupa'yı uyardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyası üzerinde bir oyun oynandığını, bu oyunun önemli bir kolunun da İslamofobi olduğunu söyledi.Müslümanlara atılan "terörist" iftirasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristin hangi inançtan olursa olsun katil, cani ve barbar olduğunu kaydetti.

AB ÜYELİĞİ

Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği talebiyle ilgili de net konuştu. Türkiye’nin Avrupa Birliği kapısında dilenecek bir ülke olmadığını anlatan Cumhurbaşkanı, "Bizi alırlar almazlar, önemli değil. Biz Avrupa’yı test ediyoruz. Halkı Müslüman olan bir ülkeyi alacaklar mı almayacaklar mı? Bakalım İslamafobiye karşılar mı? ’Avrupa Birliği Hristiyan tezidir’ anlayışı var. Bizi alırlarsa bu tez çöker. Türkiye kapınıza gelip yalvaracak bir ülke değildir. Kabul ederlerse girer, kabul etmezlerse kendi yoluna bakar" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

İslam dünyasının üzerinde çok ciddi bir oyun oynanıyor. Bu islamofobi'dir. Bu bir islam düşmanlığıdır. Biz dünyada medeniyetler ittifakını kuralım dedik. Dünya barışına katkıda bulunalım istiyoruz. Birleşmişmilletlere başvurumuzu yaptık. Afganistan'da ciddi sıkıntılar, ölümler oluyor, Pakistan'da ölümler sözkonusu, ardından Suriye başladı. Arap baharı denilen olala birlikte... Esed'e ozaman söyledik. O zaman münasebetimiz iyiydi. Şu anda Mısır'da siyasi tutuklular cezaevinde. Sayın Mursi cezaevinde. Ortaya konulan bir suç tok. Ama darbeciler sizlere suç üretirler. Şu anda 1 milyon 700 bin Suriyeliyi misafir ediyoruz. Kamplarda evlerde eğitimi giyinmesi yemesi içmesi bize ait. Şu anda 5.5 milyar harcama yapmışız. Peki bize gelen yardım ne kadar? Sadece 250 milyon.

Teröristlere hiçbir zaman sıcak bakmayacağız. Hangi dinden olursa olsun katildir. Musevilerin içinden de çıksa müslüman da olsa ateist de olsa...

AB süreci bizim için devam eden bir süreçtir. Alırlar veya almazlar, önemli değil. Ama biz çalışmaları sürdürüyoruz. Türkiye Avrupa'nın kapışana gidip yalvaracak bir ülke değildir.

Biz Avrupa'yı test ediyoruz. Halkı Müslüman olan bir ülkeyi alacaklar mı? Almayacaklar mı? Bakalım İslamafobiye karşılar mı? Avrupa Birliği Hıristiyan tezidir anlayışı var. Bizi alırlarsa bu tez çöker. Türkiye kapınıza gelip yalvaracak bir ülke değildir. Kabul ederlerse girer, kabul etmezlerse kendi yoluna bakar

SOMALİ'DEKİ PATLAMA

Ben bu saldırıyı Türkiye'ye veya bize yapılan bir saldırı olarak düşünmüyorum. Bu olsa olsa Somali hükümetine yapılan saldırıların bir türüdür. Biz bütün tedbirimizi güvenlik konusunda almış durumdayız. Biz oradaki eserleri açmaya geliyoruz. Bizde güzel bir söz var; "Yap iyiliği balık bilmezse Halik bilir"

Bu ziyaretler yardımlar birilerini rahatsız ediyorsa bu da Somali'ye düşman olanı rahatsız eder.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:40

İLGİLİ HABERLER