Gündem
  • 9.12.2019 10:25

Tayyip Erdoğan daha da sertleşecek

Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu üçlüsüne karşı daha da sertleşeceğini yazdı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası'nın, üniversiteye İstanbul Kartal'daki eski TEKEL arazisinin devriyle ilgili açtığı davalar zincirinde son olarak Danıştay, bedelsiz arazi devri gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Üniversitenin bu araziyi ipotek gösterip Halkbank'tan kredi almış olması nedeniyle Halkbank, Danıştay'ın kararına da dayanarak önce üniversitenin kredi teminatlarını durdurdu sonra da tüm bankalardaki varlıklarına tedbir koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamalarla eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucuları arasında yer aldığı üniversitenin TEKEL arazisini kanunsuz bir şekilde devralmasına ilişkin "Halk Bankasının dolandırıldığını" iddia etti. Davutoğlu ise bu ithamı kabul etmediğini belirterek "mal varlıklarını karşılıklı olarak açıklamayı" teklif etti.

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili olarak daha da sertleşeceğini yazdı.

İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehir Üniversitesi üzerinde yaşanan tartışma nedeniyle 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski başbakan yardımcıları Ali Babacan ile Mehmet Şimşek'i hedef aldı. “Halk Bankası'nı dolandırdılar” dedi. Erdoğan, “Kardeşim Abdullah” diyerek Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Abdullah Gül'den “Halef selef olduğumuz Cumhurbaşkanı aradı” diye söz etti. Demirel, Ecevit'in ismini anmamak için “hökümetin başındaki zat” derdi. “Ahmet Davutoğlu kardeşim” diyerek Başbakanlık görevine getirdiği Davutoğlu'na, “malum zat” diye hitap etti.

Mehmet Şimşek hariç Gül, Babacan ve Davutoğlu, bu ay içinde kuracakları partinin tabelalarını asacaklar. Erdoğan, ellerinden tutup Cumhurbaşkanı ve Başbakan koltuklarına oturttuğu isimlerin kendisine ihanet ettiğini düşündüğü için giderek sertleşecek."

'Erdoğan daha da sertleşecek'

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu üçlüsüne karşı daha da sertleşeceğini yazdı.

Güncellenme Tarihi : 9.12.2019 12:15

İLGİLİ HABERLER