Gündem
  • 4.1.2014 17:21

Tayyip Erdoğan Fethullah Gülen'i geri çevirdi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen'in içinde çeşitli pazarlık önerileri olan tekilfini geri çevirdi.
Başbakan Tayyip Erdoğan, bu kadar hakaret ve düşmanlık ve oğluna ve hükümetine yönelik operasyonları affetmeyeceğini bildirdi.

Fethullah Gülen'e cevap veren Başbakan Erdoğan, devletin içerisindeki cemaatin paralel yapısını yıkacağını açık ve kesin bir dille bildirdi.
Bu yapının kökünü kazımadan hiçbir konuda cemaat ile temas kurmayacağını belirten Tayyip Erdoğan, "Devletin içerisinde ikinci bir yapıya müsade etmem. Herkes işini yapacak" dedi.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen'e yolladığı en önemli uyarı ve tavsiye ise dinle ilgili oldu.
Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen'i siyasetten çıkıp dine dönmeye çağırdı.

BANA PAZARLIK TEKLİFLERİ İLE GELDİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe’deki Çalışma Ofisi’nde gazeteci , yazarlar ve STK temsilcileriyle yaptığı görüşmede bahsettiği uzlaşma için gelen mektupta "pazarlık teklifleri" olduğu öğrenildi.

Başbakan’ın kendisine gelen uzlaşma mektubuyla alakalı, “ Dershaneler ve atamalarla ilgili pazarlık teklifleri geliyor ama pazarlığa oturmayacağız paralel devleti bitireceğiz. Uzlaşma ve yatışma adımları var buna sıcak bakıyorum ama bu yapı orada durdukça olmaz” dediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan toplantıda 17 Aralık Operasyonu’nun dershanelerle ilgili çalışmalardan sonra çıktığını kabul etmişti.

Fikret Bila da mektupla alakalı; "Başbakan'a Islak imzalı mektup gelmiş. Gülen ya da üst düzey cemaat mensubundan gelmiş anlaşılan" açıklamasını yapmıştı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:46

İLGİLİ HABERLER