Gündem
  • 16.1.2014 11:53

Tayyip Erdoğan'a hakaret eden hoca atıldı

İHL yönetimi, derste Başbakan Erdoğan’a ağır hakaretler ettiği ortaya çıkan sözleşmeli öğretmen Harun Acar’ın işine son verdi.

Başkent’te yeni kurulan Demetevler İmam Hatip Lisesi’nde sözleşmeli bilişim dersi öğretmenliği yapan ve 6. sınıf öğrencilerine ders verirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında ağır hakaretlerde bulunduğu ortaya çıkan Harun Acar’ın işine son verildi.

AKİT ORTAYA ÇIKARDI

Akit’ten Furkan Altınok’un haberine göre, öğretmen Acar’ın öğrencilere “size bugün birinden bahsedeceğim, bakalım tanıyabilecek misiniz” diye sorduğu, daha sonra da hırsızlık ve yolsuzluk konularında konuştuğu ve bahsettiği kişi hakkında ağır ifadeler kullandığı, öğrencilerin tahmin ettiği isimlerin kendi anlattığı kişi olmadığını söyleyerek, “Anlattığım kişi Başbakanınız olan kişidir” dediği öğrenilmiş, olay, önceki günkü Akit’te yer almıştı.

ÖĞRENCİ VE VELİLER DOĞRULADI

Edinilen bilgilere göre, Akit’teki “İHL hocasından Başbakan’a hakaret” başlıklı haber üzerine harekete geçen Demetevler İmam Hatip Lisesi yetkilileri, olayı araştırdı. Yetkililerin görüştüğü öğrenciler, Akit’in haberinde yer alan bilgilere doğruladı. Velilerle de görüşen okul yönetimi, öğrenci ailelerinin de Acar’dan şikayetçi olduğunu gördü. Ayrıca kimi velilerden sözkonusu öğretmenle ilgili daha önce de şikayetler geldiği görüldü. Bunun üzerine Acar’la sözleşmesi sona erdirildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:26

İLGİLİ HABERLER