Gündem
  • 1.6.2007 00:03

TBMM KOMİSYONUNDA İLGİNÇ KÖŞK TARTIŞMASI!..

TBMM KİT Komisyonunda, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün 2005 yılı hesapları ibra edildi. Komisyondaki görüşmeler sırasında Cumhurbaşkanı seçimi tartışması yaşandı.
      KİT Komisyonu, AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli başkanlığında toplandı.
      Komisyon üyelerine bilgi veren Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı, 8 bin 333 kilometre uzunluğunda kıyı şeridi bulunan Türkiye'nin, dünyanın en önemli doğal dar su yolları olan İstanbul ve Çanakkale boğazlarıyla uluslararası denizciliğin en önde gelen bölgelerinden biri olma özelliğini tarih boyunca muhafaza ettiğini söyledi.
      Türkiye'nin jeostratejik önemi nedeniyle uluslararası alanda teknolojik yatırımların yapılmasının zorunlu olduğunu ifade eden Orakcı, ''Dünyanın en riskli ve dar su yolu olarak kabul edilen Türk boğazlarındaki yoğun gemi trafiğinden kaynaklanabilecek kazalara müdahale edebilecek araçların başında römorkörler gelmektedir. Bu nedenle modernizasyon yatırımları kapsamında yaptırılmasına başlanan 4 adet Fi-Fi 1 klasında römorkörler, Aralık 2007 ve Mart 2008 tarihinde teslim alınması planlanmıştır'' diye konuştu.
     
     CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ
      CHP Adana Milletvekili Kemal Sağ, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün, Türkiye Denizcilik İşletmesi (TDİ) çatısı altında birleşmesi gerektiğini savundu.
      Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün binası bulunmadığını belirten Sağ, ''TDİ'nin imkanları geniş. Bu kurumun binalarında her iki kurum hizmet verebilir. TDİ, oturmuş, firmalaşmış ve kıyı emniyetini de kapsayan bir kurum. Eğer bu iki kurumu siz birleştirmezseniz, 50 gün sonra biz iktidara geldiğimizde bunu yaparız'' dedi.
      Komisyon Başkanı Canikli, CHP'li Sağ'ın ''50 gün sonra CHP'nin iktidara geleceğine'' ilişkin sözlerine karşılık olarak ''Kendinizi oyalıyorsunuz, rüya görüyorsunuz'' dedi.
      Canikli, ''Rüyalarınıza saygı duyuyoruz. 22 Temmuzda bu rüyanız biter başka bir rüya görmeye başlarsınız. Rüyanız renkli olsun, mutlu bitsin'' diye konuştu.
      Tekrar söz alan Sağ, ''Rüyamız, Cumhurbaşkanını da rahat ettirecek bir rüya'' dedi.
      AK Parti'li milletvekillerinin ''Cumhurbaşkanı seçiminden neden kaçtınız?'' şeklindeki sözleri CHP'li Sağ, ''Eğer siz terörü görüşmekten kaçmasaydınız, biz de Cumhurbaşkanı seçiminden kaçmazdık'' diye konuştu.
     
     ''SİZİNKİ UZLAŞMA DEĞİL, BİR DAYATMA...''
      Komisyon Başkanı Canikli, bugün spor yaparken yürüyüş yapan 2 kişinin kendi aralarında ''Baykal ancak kendisi cumhurbaşkanı olursa veya kendisi seçerse uzlaşma olur'' dediklerini belirterek, ''Ben bu görüşlere aynen katılıyorum'' dedi.
      Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığının gündeme gelmesi nedeniyle CHP Lideri Deniz Baykal'ın ''Cumhurbaşkanı değil, kendilerine kapıkulu seçecekler'' eleştirisinde bulunduğunu söyleyen Canikli, şöyle devam etti:
      ''Cumhurbaşkanını CHP seçsin, CHP görüşünden biri seçilsin... Kim cumhurbaşkanı adayı olursa olsun CHP olarak destek vermeyecektiniz. Sizinki uzlaşma değil, bir dayatma. Uzlaşma kelimesi ile Baykal kelimelerinin bir araya getirilmesi zor.'' CHP'li Kemal Sağ ise CHP Genel Başkanı Baykal'ın uzlaşmacı bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, ''Halk 'uzlaşın' dedi. Baykal da halkın bu sözünü tuttu, uzlaştı, birleşti'' diyerek karşılık verdi.
      KİT Komisyonunda, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün 2005 yılı hesapları ibra edildi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:33

İLGİLİ HABERLER