Gündem
  • 25.5.2004 20:17

TBMM'DE GENEL GÖRÜŞME ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

ANKARA - TBMM Genel Kurulu'nda, Irak'ta tutuklulara kötü muamele, Türkiye'nin Irak politikası ile Filistin'de yaşanan son olaylar konusunda genel görüşme açılması reddedildi.
     CHP Grup Başkanvekilleri ile AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız'ın önergelerinin öngörüşmesi, TBMM Genel Kurulu'nda birleştirilerek yapıldı.
     CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, önerge üzerinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Irak'ın barış ve huzur içinde yaşaması, demokratik bir ülke olmasını ABD'den daha fazla istediğini söyledi. Çatışmaların bu şekilde sürmesi halinde Irak'ın ''ölümcül Vietnam-Filistin karışımı'' haline geleceğini ileri süren Elekdağ, ayrıca bölgenin fanatik dinci terörün odağı olacağını, bunun da Türkiye üzerinde olumsuz etki yapacağını kaydetti.
     Irak'ta 30 Haziran'da egemenliğin geçici Irak hükümetine devrinin gösterişten ibaret olacağını savunan Elekdağ, ülkede istikrarın sağlanması için yeni siyasal meşruiyetin oluşturulması gereğini vurguladı.
     Elekdağ, Filistin konusuna da değinerek, ''Ortadoğu'da sorunun çözümünün Filistin meselesinden ayrı düşünülemeyeceğini'' söyledi. ABD'nin bu konuda İsrail yanlısı politikasının Arap ülkelerinde sokaklarda ABD karşıtlığını ve terörizmi körüklediğini savunan Elekdağ, ''Bu politika İslamı, Bin Ladin'e itiyor. ABD, Filistin konusunda adil ve kalıcı barış için adım atmalıdır'' dedi.
     Görüşmelerin tamamlanmasının ardından yapılan oylamada, genel görüşme açılması AK Parti milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:16

İLGİLİ HABERLER