Gündem
  • 19.5.2013 11:45

TBMM'de gensoru haftası

Meclis'i bu hafta yoğun bir gündem bekliyor.

TBMM Genel Kurulu, yarın da çalışacak.  CHP'nin, ''BAŞKENTGAZ'ın ihale sürecini onaylayarak, kamunun ve halkın zarar görmesine neden olduğu'' iddiasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler yarın yapılacak.

Gensorunun ardından CHP'nin, Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremden sonra 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen diğer depreme kadar bazı binalarda hasar tespiti yaptırılmadığı, halkın deprem bakımından riskli binalara girmemesi yönünde uyarılmadığı, ildeki kamuya açık binalarla ilgili gerekli tedbirlerin alınmadığı iddiasıyla Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında verdiği soruşturma önergesi de ele alınacak.

Genel Kurul'da, 21 Mayıs Salı günü görüşmeleri yarım kalan ve içinde ''Varlık Barışı''nın da olduğu bazı Kanun ve KHK'lerde değişiklik yapan ''Torba Kanun Tasarısı''nın kalan maddeleri ele alınacak.  ''Temel kanun'' olarak görüşülen ve birinci bölümü kabul edilen Tasarı'nın ikinci bölümü ele alınacak.

Genel Kurul, yarın gensoru ve soruşturma önergelerinin bitimine kadar, 21 Mayıs Salı, 22 Mayıs Çarşamba ve 23 Mayıs Perşembe günleri ise gece geç saatlere kadar çalışacak.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:12

İLGİLİ HABERLER