Asayiş
  • 23.8.2009 14:14

TECAVÜZ EDİLİP ÖLDÜRÜLEN KIZIN BELGELERİ YARBAY DA ÇIKTI!.

Ergenekon davasının 3. iddianamesinin ek klasörlerinde tutuklu sanıklardan Yarbay Mustafa Dönmez'in evinden, Bursa'da 6 yıl önce aniden ortadan kaybolan ve cesedi bulunamayan 19 yaşındaki Hediye Handan Çakal cinayetiyle ilgili belgeler çıktı.

Belgeler, genç kızı öldürdükleri iddiasıyla yargılanan Onur Doğanyiğit ve arkadaşı Turan Gümüş hakkında detaylı bilgileri içeriyor. İddianameye göre Doğanyiğit'in avukatı, müvekkiline mahkumiyet kararı verilmemesi için Yarbay Dönmez'den yardım istedi.

Tüyler ürperten itiraf

Annesiyle birlikte oturan Hediye Handan Çakal, 22 Mayıs 2003'te dershaneden kütüphaneye ders çalışmak için gitti ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Genç kızın kaybolmasından 2 yıl sonra şüpheli Turan Gümüş, İstanbul'da hırsızlık suçundan yakalandı.

Turan Gümüş (47), gözaltındayken bir ihbarda bulunacağını söyledi. İki yıldır gözüne uyku girmediğini ve bir cinayetin tanığı olduğunu öne süren Gümüş, arabaya aldıkları genç kıza tecavüz ettikten sonra arkadaşı Onur Doğanyiğit'in boğarak bir uçurumdan attığını söyledi. Arkadaşının ihbarı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 kişi hakkında adam öldürmek suçundan dava açıldı.

Turan Gümüş, mahkemede de genç kızı öldürdüklerini tekrarladı. Ancak Onur Doğanyiğit, arkadaşının iftira attığını öne sürdü. Cesedin bulunması için iki zanlıya, gösterdikleri yerlerde tatbikat yaptırıldı. Ancak Çakal'ın cesedi, Sakarya Pamukova ile Bilecik Osmaneli'nde aranmasına rağmen bulunamadı.

Yargıtay kararı bozdu

Genç kızın cesedinin bulunamaması ve başka hiçbir delil olmaması nedeniyle 8.5 aydır tutuklu yargılanan Onur Doğanyiğit beraat etti. İtirafçıyken sanık durumuna düşen Turan Gümüş de 20 yıla çarptırıldı. Gümüş'ün avukatı, dosyayı temyiz etti.

Turan Gümüş'ün ikrarının suçu kanıtlamadığını belirten Yargıtay kararında, genç kızın öldüğünün kesin olarak tespiti için cesedin aranmasına devam edilmesine ve sanık Turan Gümüş'ün yer göstermesine göre civarda oturanların ifadelerinin alınması gerektiğine karar verdi. Yargıtay'ın dosyayı bozması üzerine yerel mahkeme, Turan Gümüş'ün tahliyesine karar verdi.

Sanık ifadeleri evinde

Ergenekon 3. iddianamesinin ek klasörlerinde tutuklu Yarbay Mustafa Dönmez'in Ankara'daki lojman evinde Hediye Handan Çakal'la ilgili bazı belgeler çıktığı yer aldı. Yarbay'dan, Doğanyiğit'in işlediği suçlar ile mahkeme ifadelerinin yanı sıra, Doğanyiğit'in avukatı Faik Tümer Öktem'in, Dönmez'e hitaben yazdığı 25 Nisan 2005 tarihli mektupta bulundu.

Dava neden hala sürüyor?

6 yıldır genç kızın ne cesedine, ne de yaşadığına ilişkin bir ipucuna rastlandı. Kızının bulunması için Başbakan Erdoğan'a mektup yazan anne Fatma Çakal, halen devam eden davadan bir sonuç çıkmamasına tepki gösterdi. Fatma Çakal, "Kızımın öldürüldüğüne inanmak istemiyorum. Kızım öldürülmüş olsa birileri cezaevine girer. Ama ne cezaevine giren var ne de ortada kızımın mezarı başında dua edebileceğim bir cesedi var. Kızımın döneceği günü bekliyorum. En çok da bu davanın devam etmesi zoruma gidiyor. Katil olduğunu söyleyenler serbestse bu dava niye devam ediyor anlamıyorum" dedi.

Facebook'ta grup kurdular

Facebook'ta "Handan Çakal'ı Unutmadık, Unutturmayalım" adlıyla oluşturulan grupta, genç kızla ilgili çeşitli yorumlar yapıldı. İşte onlardan biri: "Handan 23 Mayıs 2003 günü dershaneye gitmek için evinden çıktı, 5 sene oldu daha dönmedi. Ne bir telefon ne bir haber.

Onunla ilgili çeşitli dedikodular çeşitli varsayımlar ortaya atıldı. Turan Gümüş, rüyasında gördüğü Handan'ın vicdan azabına dayanamayıp, işledikleri cinayeti itiraf etti ama tarif ettiği yerde 61 kişiden oluşan arama ekibinin yaptığı aramada bir kadına ait parçalanmış bir gömlek, cetvel ve kitap konulan klasör bulundu. Yapılan incelemede bulunan eşyaların ona ait olmadığı ortaya çıktı."

BUGÜN

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER