Gündem
  • 22.12.2005 00:09

TECAVÜZ TARTIŞMASI: 'ROMANTİK SEKS SIKICIDIR!..'

Doğa Rutkay’ın ‘Gen’ filmindeki tecavüz sahnesiyle ilgili olarak yaptığı ‘Tecavüz sahnem hayvanca olmalı’ açıklaması, ‘Tecavüzün romantiği var mı’ tartışmasını başlatmıştı.

Konuyu son olarak Emre Aköz gündemine aldı.

EMRE AKÖZ'ÜN SABAH'TAKİ YAZISI:

Romantik seks sıkıcıdır !

Artık kesinlikle karar verdim: Türkler'in kafası 'ak' ve 'kara' şeklinde çalışıyor, asla grileri görmek istemiyorlar. Örnek mi? İşte son olay: Çekimleri önümüzdeki günlerde başlayacak olan 'Gen' isimli filmde Doğa Rutkay rol icabı tecavüze uğrayacakmış... Rutkay bu sahne için şöyle demiş: "Tecavüz sahnem hayvanca olmalı!" Vay sen misin bunu diyen... Paldır küldür kızın üstüne yürüdüler: "Ne biçim konuşuyorsun... Tecavüzün romantiği olur mu?.." Bu itirazı yapanlara kısaca 'şapşal' demek isterim ama kabahat onlarda değil: Dediğim gibi zihinleri ak ve kara diye çalışıyor. Ara bölgelerin farkında değiller. (Kim bilir, belki de tecrübeleri yetersizdir...) Niye böyle düşündüğümü anlatayım.

* Tecavüzün karşıtı 'romantik seks' değildir. Çünkü... Tecavüz, kısaca; istememesine karşın, bir kişiyle cinsel ilişki kurmaktır. Üstelik tecavüzde şiddetin, zor kullanımın olması da şart değildir. Örneğin Gamze Özçelik tecavüze uğradı. Ancak ortada şiddet yoktu. Çünkü kendisine neler yapıldığının tam olarak bilincinde değildi. Uyutulmuş olduğu için, tecavüzcünün; 'dayak', 'korkutma', 'bağlama' gibi yöntemlere başvurması gerekmemişti. Yani Doğa Rutkay diyor ki: "Tecavüz sahnesinde, canlandırdığım karakterin uyutulmasını istemem... Saldırgana karşı koyayım, itiraz edeyim, onunla boğuşayım... O da beni hakimiyeti altına almak için güç kullansın. Böylece kanlı canlı bir sahne olur."

* Şimdi gelelim olayın öteki yanına... 'Tecavüz' ile 'romantik seksi' karşı karşıya getirenler gerçekten pek tecrübesiz kişiler. Çünkü iki insan... Mesela bir kadın ile bir erkek... Normal, olağan, bildik, tanıdık sekste de birbirlerine 'hayvanca' davranabilir. Sizin... Son derece hareketli bir seks gecesinin sabahında... İş yerine ya da okula... Boynundaki morlukları gizlemek için boynunda fularla gelen bir arkadaşınız hiç olmadı mı? Sırtındaki tırnak izleri yüzünden, yazın, havuz başında ya da kumsalda tişörtle gezmek zorunda kalanları görmediniz mi? Bu kadar mı tecrübesizsiniz! Diyelim tecrübeniz yetmiyor... Olabilir. Peki film izlemiyor musunuz, kitap okumuyor musunuz?

Özetle: 1) Her tecavüz 'ormantik' değildir. 2) Hadi şunu da yazayım: Romantik seks sıkıcıdır!

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:24

İLGİLİ HABERLER