Asayiş
  • 21.10.2008 12:08

TECAVÜZCÜ ÇETENİN SİLAHI "PİTBULL"

Bursa'da, tecavüz ettikleri genç kızları kamera görüntüleriyle tehdit ederek fuhşa zorladıkları, ayrıca tehdit, kasten yaralama ve gasp olaylarına karıştıkları öne sürülen suç örgütünün 11 üyesi yakalandı.
Operasyonda, zanlıların bazı kişileri korkutmak amacıyla kullandıkları öne sürülen “Pitbull” cinsi 5 köpek de bulundu.
Alınan bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesine bağlı Görükle beldesinde bazı kişilerin suç örgütü kurarak, nitelikli tehdit, kasten yaralama, cinsel saldırı ve nitelikli yağma suçlarını işlediklerine ilişkin istihbaratı değerlendiren Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, zanlıları takibe aldı.
Jandarma, 25 Temmuz'dan beri devam eden takibi sırasında, yarısı fuhuş ve tecavüzden olmak üzere 20'nin üzerinde mağdurun ifadesine de başvurdu.
İfadeler doğrultusunda bazı örgüt üyelerinin, lise öğrencilerinin de aralarında bulunduğu genç kızları arkadaşlık kurarak kandırdıkları belirlendi.
Evlerine götürdükleri genç kızlara tecavüz ettikleri, bu sırada görüntülerini kameraya aldıkları kızlara, “CD'leri ailesine göndermekle tehdit ederek” fuhuş yaptırdıkları saptanan örgüt üyelerinin, gasp ve bıçakla yaralama olaylarının da zanlıları olduğu tespit edildi.
Güvenlik güçleri, örgüt üyelerinin Görükle Göçmen Konutları'ndaki hazine arazisindeki barakalarda Pitbull cinsi köpek beslediklerini ve bu köpekleri kullanarak semt halkına korku saldıklarını, bazı kişileri tehdit ettiklerini öğrendi.
Jandarma, bu bilgiler doğrultusunda 20 Ekimde, liderliğini “Çakal” lakaplı Mustafa D'nin (41) yaptığı 16 kişilik suç örgütüne yönelik operasyon başlattı. Bu kapsamda 14 adreste yapılan eş zamanlı operasyonlarda, Mustafa D'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi yakalandı.
Aramalarda, 4 tabanca, 3 av tüfeği, 302 fişek, 11 sustalı ve kelebek bıçak, 15 gram esrar, 50 gram Hint keneviri, 1 demir cop, 1 kelepçe ve 'cinsel saldırı” içeren 30 CD ele geçirildi.
Bu arada, zanlıların bazı mağdurların korkutulması amacıyla kullandıkları belirlenen Pitbull cinsi 5 köpek bulundu. Söz konusu köpekler, Nilüfer Belediyesi Hayvan Barınağına teslim edildi.
Zanlıların sorgusunun devam ettiği, olayla ilgili 4 kişinin arandığı, örgüt üyelerinden birinin ise halen “münferit yağma” suçundan cezaevinde olduğu bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:09

İLGİLİ HABERLER