Asayiş
  • 23.10.2005 03:54

TECAVÜZCÜNÜN RAPORU DURUŞMADA HAKİMİ ÇILDIRTTI

Tecavüzden yargılanan A.E, mahkemede bir ameliyatla erkekliğini yitirdiğini öne sürdü. Mahkemenin ameliyatı yapan hastaneden istediği rapor, hákimi çileden çıkardı. Rapora göre A.E, 1996’dan beri ölüydü.

ANKARA 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen tecavüz davası Aziz Nesin öykülerini aratmayacak bir olaya dönüştü. Küçük yaşta bir çocuğa 1999’da tecavüz etmekle suçlanan A.E. (40), 1996’da geçirdiği apandisit ameliyatında yapılan bir hata sonucu erkeklik organının işlevini yitirdiğini iddia etti. Mahkeme, A.E.’nin iddiasını aydınlatmak için ameliyatın yapıldığı Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden rapor istedi. Hastanenin A.E. ile ilgili raporu tam 4 ay sonra mahkemeye ulaşabildi. Ancak rapor, olayı aydınlatmak yerine iyice karıştırdı ve hákimi çileden çıkardı; çünkü rapora göre A.E, ameliyat sonucu ölmüştü.

Hakimin kararı

‘Her ne kadar öldüğü yönünde cevap verilmiş ise de şahsın mahkemede yargılandığı, savunmasının alındığı ve sağ olduğu belirlenmiştir. Bu nedenle kayıtların yeniden sıkı bir şekilde incelenerek yanlış evrak gönderilmemesinin ve halen sağ olan sanıkla ilgili evrakın istenmesine; yanlış evrak gönderilmemesine özen gösterilmesine, aksi taktirde ilgililer hakkında işlem yapılacağının bildirilmesine karar verildi.’
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER