Yaşam
  • 7.5.2004 01:32

TECAVÜZE UĞRAYAN BAYAN AVUKAT GAZETELERİN TECAVÜZÜ İLE ŞOKA GİRDİ

İstanbul’da evinin önünden kaçırılarak ormanlık alanda tecavüz edilen bayan avukatın olayı yakınlarına ‘gasp’ olarak anlattığı; ancak basında resimlerinin çıkması üzerine bir daha evine gitmediği ortaya çıktı. Avukat A.Ç.A.’ya tecavüz eden 3 kişi yakalandı. Zanlıların 2000’deki afla cezaevinden çıktıkları öğrenildi.

Avukat A.Ç.A. 30 Nisan Cuma günü işinden geç saatlerde çıkarak Kadıköy’deki evinin önüne geldi. A.Ç.A. arabasını park ederken yaklaşan şahıslar, arabanın şoför tarafındaki ön camını kırarak anahtarları aldı. Şahıslar, silah zoruyla avukatı kendi arabasıyla Şile yolundaki ormanlık alana götürdü. Burada kadına tecavüz eden zanlılar, cep telefonunu, 150 milyon lira, yüzük ve bilekliği gasp etti. Saldırganlar, avukata ait kredi kartıyla nakit para çekti. Kozyatağı’nda A.Ç.A.’yı arabadan indiren şahıslar, Şişli civarında araç arıza yapınca terk ederek kayıplara karıştı. A.Ç.A.’nın şikayeti üzerine polis geniş çaplı bir operasyon başlattı. Otomobilde yapılan parmak izi çalışmasında hırsızlıktan sabıkalı H.Ö.’nün (23) parmak izi tespit edildi. Polisin yakın takibi sonucu zanlılar H.Ö., C.Ç. (26) ve M.A., (23) yakalandı. A.Ç.A. ile yüzleştirilerek teşhis edilen sanıklar, gasp için birisini aradıklarını, A.Ç.A.’nın arabadan indiğini görünce hedef olarak seçtiklerini ve tecavüze sonradan karar verdiklerini söyledi. Polis, cep telefonu ve paranın bir kısmını bulurken, diğer eşyalara ulaşamadı. Olayda kullanılan iki ruhsatsız el yapımı tabancanın başka olaylarda kullanılıp kullanılmadığı inceleniyor. Zanlılar, kan ve sperm testi yapılması için Şişli Etfal Hastanesi’ne götürüldü.

Tecavüz olayının basında resimli olarak geniş şekilde yer alması A.Ç.A.’yı zor duruma düşürdü. Genç kadın, haberlerin yayınlanmasından sonra bir daha evine gitmedi. Şok yaşayan bayan avukat, polise “Çevremde herkes gaspa uğradığımı biliyordu, ancak tecavüz de olduğunu gazetelerden öğrendikleri için kimsenin yüzüne bakamaz oldum. Benim suçum neydi?” şeklinde dert yandı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:09

İLGİLİ HABERLER