Eğitim
  • 29.7.2009 17:29

"TEK KATSAYI" KARARINA İPTAL DAVASI

İSTANBUL - İstanbul Barosu, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) "farklı katsayı puanı uygulamasını kaldırma" kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı.
İstanbul Barosu Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, üniversiteye girişte gelecek yıldan itibaren uygulanmaya başlanacak yeni sistemde, tüm adaylar için aynı katsayı uygulanacağı hatırlatıldı.
Katsayı uygulamasının doğurduğu iddia edilen eşitsizlikleri, "bir satırlık değişiklikle" kaldırma düşüncesinin gerçekçi olmadığı savunulan açıklamada, düz liseleri seçen öğrencilerin haksız bir rekabetle karşı karşıya kalacağı ve bu kararın kazanılmış bir hakkın alınması ile "bir grubun kayrılması" anlamına geleceği öne sürüldü.
YÖK'ün, "farklı katsayı puanı uygulamasını kaldırma" kararının "Anayasa, YÖK Yasası ve diğer ilgili düzenlemelere aykırı olarak tamamen siyasi düşüncelerle alınmış olduğu" savunulan açıklamada, "YÖK kararının yürütmesinin durdurulması ve iptaline karar verilmesi amacıyla, 23 Temmuz 2009 tarih ve 39190 sayılı Yönetim Kurulu Kararıyla konuyu Yüksek Yargıya taşımıştır" ifadesi kullanıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER