Gündem
  • 22.9.2013 01:43

Tekin: AKP'nin İstanbul adayı Başbakandır

Adı CHP'nin İstanbul belediye başkanı adayları arasında geçen Gürsel Tekin, Almanya'daki seçimleri izlemek üzere geldiği Berlin'de bu konudaki sorulara muhatap oldu.
Yerel seçimlerde üç büyük ili alabilecek pozisyonda olduklarını ifade eden Tekin, "AKP'nin adayını çok merak etmeyin, AKP'nin adayı sayın başbakanın kendisidir. İstanbul'daki seçim sürecini geçmiş dönemlere baktığımızda tamamen sayın başbakan götürüyor. Onun için adayın kim olduğunu önemi yok. Önümüzdeki süreçte bizim rakibimiz sayın başbakan olacak." dedi.
Gürsel Tekin, Mustafa Sarıgül'ün İstanbul büyükşehir belediye başkanı adaylığı konusundaki soruya ise cevap vermedi.
Gürsel Tekin, CHP olarak İstanbul'da gerçekleştirmek istedikleri en önemli projenin kentsel dönüşümü yerinde sağlayarak mülkiyet sorununu çözmek olduğunu söyledi.
''DİKMEN'DE İSTİHBARAT ZAFİYETİ VAR''
Gürsel Tekin, Ankara Dikmen'de Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hedef alan roketli saldırıyla ilgili soruya da cevap verdi. Her türlü şiddet eylemini kınadıklarını söyleyen Gürsel Tekin, "Bu kadar merkezi bir yerde bu eylemin olması düşündürücüdür. Burada istihbarat örgütlerinin zaafının da olduğu ortaya çıkıyor." dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER