Dünya
  • 6.11.2017 00:22

Teksas'ta kiliseye silahlı saldırı

ABD'nin Teksas eyaletinde kilisede ayin sırasında düzenlenen silahlı saldırıda en az 27 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.

Teksas'ta bir kiliseye gerçekleştirilen saldırıda en az 27 kişinin öldüğü bildirildi. ABD Başkanı Donald Trump, gelişmeleri ziyarete gittiği Japonya'dan takip ettiğini bildirdi. Bu arada saldırganın önce evde ailesini katlettiği, daha sonra kiliseye giderek katliam yaptığı ileri sürüldü.

ABD'nin Teksas eyaletinde, San Antonio kentinin 30 kilometre doğusunda yer alan Sutherland Springs'teki First Baptist kilisesinde silahlı saldırı dehşeti yaşandı.

Pazar ayininin düzenlendiği sırada kiliseye giren silahlı saldırgan, etrafa rast gele ateş açtı.

EN AZ 27 ÖLÜ 24 YARALI

Yerel kaynaklar, saldırıda en 27 kişinin öldüğünü duyurdu. CNN International da ölü sayısının 27 olduğunu doğruladı. Ölenler arasında 2 yaşında bir çocuğun da olduğu, en az 24 kişinin de açılan ateşte yaralandığı öğrenildi.

SALDIRGAN VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Saldırganın ise vurularak öldürüldüğü öğrenildi. Görgü tanıkları, onlarca kişinin kilise içinde vurulduğunu söyledi.


 
FBI GÖREVLİLİERİ OLAY YERİNE GELDİ

Olay yerine FBI görevlileri ve yerel polis intikal etti. Çok sayıda polis ve ambulans helikopteri kilise etrafına indi.

KİLİSEDE EN AZ 50 KİŞİ VARDI

Bölge sakinlerinin aktardığına göre, saldırgan silahını defalarca ateşledi ve yeniden doldurdu. Saldırının yaşandığı sırada kilisede yaklaşık 50 kişinin olduğu belirtildi.

ABD BAŞKANI TRUMP'TAN SALDIRIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA 

ABD Başkanı Donald Trump, saldıryla ilgili Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.

Trump, "FBI ve güvenlik güçleri olay yerinde. Gelişmeleri Japonya'dan takip ediyorum" ifadesini kullandı.

''AİLESİNİ DE KATLETTİ'' İDDİASI

Bu arada saldırganın önce evde ailesini katlettiği, daha sonra kiliseye giderek katliam yaptığı haberleri geliyor.

TÜRK DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Teksas eyaletindeki terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD’nin Teksas eyaletinde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi.

Güncellenme Tarihi : 6.11.2017 02:26

İLGİLİ HABERLER