Gündem
  • 11.5.2021 23:50

Tel Aviv'e roket yağmuru!.. İşte Tel Aviv'de vurulan yerler

Hamas Başkanı Haniye Tel Aviv'e 130 roket fırlattığını söylediği için 'yeni güç dengesi' iddiasında bulunudu..
Ben Gurion Havaalanı trafiği durduruldu.

İtfaiyeciler, 11 Mayıs 2021'de Tel Aviv yakınlarındaki Holon kasabasında Gazze'den atılan roketlerin isabet ettiği bir otobüsü inceliyor (Ahmad GHARABLI / AFP)
Hamas'ın askeri kanadı İzzüddin El Kassam Tugayları yaptığı açıklamada: “Şimdi, sözümüzü yerine getirerek Kassam Tugayları, Tel Aviv ve banliyölerinin en büyüğü olan bir füze saldırısı düzenliyor. Düşman 130 füze ile vurduk" dedi.

İsrail'e Gazze Şeridi'nden fırlatılan roketlerin ardından 11 Mayıs 2021'de Tel Aviv yakınlarındaki Holon kentinde itfaiye ekipleri hasarlı araçların yakınında (Ahmad GHARABLI / AFP)

Öte yandan İsrail ambulans servisi, Tel Aviv bölgesine yapılan roket saldırılarında 3 kişinin ağır yaralandığını duyurdu.Ölenler bulunduğunu ancak sayısını vermedi.

11 Mayıs 2021'de Gazze Şeridi'nden fırlatılan roketin İsrail'in güneyindeki Aşkelon kentine çarpmasının ardından bir İsrail askeri yanan bir aracın yanından geçiyor (JACK GUEZ / AFP)

İsrailli "Channel 20" muhabiri de bombalama olayını yorumlayarak, "İsrail" Gazze direnişinin elinde tarihinin en güçlü füze saldırısı altında.

Roketin isabet ettiği aşkelon sahnesi, 11 Mayıs 2021 (İsrail Polisi)

Resmi İsrail Kanalı 12 de bir füzenin Tel Aviv'in Holon banliyösündeki bir binaya çarptığını söyledi.

11 Mayıs 2021'de İsrail'in güneyindeki Aşkelon'da Gazze Şeridi'nden atılan roketin bir apartmana isabet ettiği sahne (Flash90)

Aynı kanal aynı zamanda şehir merkezinde bir yolcu otobüsünün hedeflendiğini duyurdu, ancak herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

Gazze Şeridi'nden İsrail'e roketler fırlatıldı, 11 Mayıs 2021. (AP Photo / Hatem Moussa)

İsrail ordusunun, uyarı sirenlerinin yanı sıra Tel Aviv'in çeşitli bölgelerinde de patlamaların duyulduğunu daha önce duyurması dikkat çekicidir.

Güncellenme Tarihi : 11.5.2021 23:33

İLGİLİ HABERLER