Ekonomi
  • 2.3.2006 10:10

TELEKOM’DA ŞOK GELİŞME!

Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan görevden alınıyor. Ekinalan’ın tüm yetkileri Paul Doanny başkanlığındaki İcra Kurulu’na devredildi.
Kısa bir süre önce, yüzde 55’i Oger Telecoms’a satılan Türk Telekom’da ‘şok’ gelişme yaşanıyor. Türk Telekom’un yeni hissedarlar sözleşmesinin imzalanmasının ardından gerçekleştirilen 3. Olağanüstü Genel Kurulu’nda Telekom’un yeni yönetimi şekillenmiş, daha önce Yönetim Kurulu’nda olan Mehmet Ekinalan, bu sefer yönetime de girememişti. Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Paul Doanny’nin Telekom’da iki başlılığa yol açmamak için tüm yetkileri İcra Kurulu’nda topladığı ve Genel Müdür Ekinalan ile yollarını ayırma kararı aldığı bildirildi.

SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Telekom’da yaşanan özelleştirmenin ardından ‘gidecek’ mi ‘kalacak’ mı tartışmalarından sonra koltuğunu koruyan Ekinalan, Türk Telekom’un kamu yönetiminde olduğu sırada 4 bin YTL maaş alırken, Telekom’un özel sektöre devriyle birlikte maaşı da tam 10 kat arttı. Telekom yönetimi Ekinalan’ın yeni maaşını 27 bin dolar olarak belirlemişti. Bu arada, Genel Müdür Mehmet Ekinalan’a ‘tehdit ve yolsuzluk’ nedeniyle açılan soruşturmanın da sürdüğü belirtildi. Amasya Milletvekili Hamza Albayrak’ın danışmanı Mehmet Ali Akyol, Ekinalan’ın kendisini maaşını vermemekle tehdit ettiği, ayrıca bazı belgelerle birlikte kurumda ankesör usulsüzlüğü yapıldığı iddiası ile suç duyurusunda bulunmuştu. Bu iddialar üzerine Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bozkurt soruşturma izni istedi. Bakan Yıldırım, Türk Telekom’un devri öncesi Ekinalan hakkındaki soruşturma iznini verdi. Soruşturma sürüyor.

(bugün)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:54

İLGİLİ HABERLER