Ekonomi
  • 6.9.2013 19:12

Telekom'un fiber kabloları dünyayı 4 defa dolanıyor

Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nün her ay düzenli olarak "iller yarışıyor" sloganıyla yaptığı proje yarışmasında, Adıyaman İl Müdürlüğü birinci oldu. Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Haktan Yaşar Kılıç, Türk Telekom Şube Müdürlüğünde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, kurumun hedef ve vizyonunu anlattı.

Kılıç, Türkiye'de iller arasında yarışma düzenlediklerini belirterek, temmuz ayının il birincisinin Adıyaman olduğunu belirtti.

Türk Telekom olarak 2012 yılından itibaren hızlı bir şekilde fiber dönüşümü amaçladıklarını anımsatan Kılıç, bu kapsamda Türkiye'nin her yerinde çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

Fiber kablo çalışmasında kurum olarak önemli bir noktada olduklarını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Tüm Türkiye'yi doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine birbirinden ayırt etmeksizin fiber ile birbirine bağlıyoruz. Dünyanın çevresini 4 defadan fazla dolaşacak şekilde fiberle Türkiye'yi donatmış durumdayız. 170 bin civarında fiber kablo çektik. Fiber hizmet götürdüğümüz hane sayısı 2,1 milyon haneyi geçmiş durumda. Biz Türkiye'nin 2013 bilgi toplumu olma vizyonumuza en büyük hizmeti şirket olarak misyon kabul ettik. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor."

Özelleşmeden sonra 7 yılda 13 milyon TL'den fazla yatırım yaptıklarına dikkati çeken Kılıç, bu yatırımları her yere yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Kılıç, hizmet kalitesi ve servis kalitesiyle verilen telefon hizmetleri ile geniş bant internet hizmetleriyle müşterilere sunulan bu hizmeti devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Kılıç, temmuz ayı iller birincisi olan Adıyaman'ın başarı kupasını ve plaketini, Adıyaman Türk Telekom Şube Müdürü Fevzi Gül'e verdi.

Kılıç'a, Türk Telekom Bölge Müdürü Ahmet Alevcan da eşlik etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:14

İLGİLİ HABERLER