Gündem
  • 2.4.2020 10:00

Tembel muhalefete tepki

Salgın yaralarını hafifletmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla 7’den 70’e herkes ‘Biz bize yeteriz’ diyerek bağışlarda bulunmaya devam ediyor.

Türkiye’de başlatılan yardım kampanyasına destek olmak yerine köstek olan muhalefet ise, “Avrupa’da hükümet insanlara yardım ediyor. Biz insanlardan yardım bekliyoruz” diyerek Türkiye ile Avrupa’yı kıyaslamaya çalıştı. Ancak Avrupa Birliği’nin ölüme terk ettiği İtalya ve İspanya da Türkiye’yi örnek alarak yardım kampanyası başlattı. Konuya ilişkin konuşan AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, şunları dile getirdi:

Herkes mersine muhalefet tersine

“Bizim muhalefetten beklediğimiz bu zor günlerde bize ve milletimize destek olmasıydı. Ancak onlar her zaman olduğu gibi bize köstek oldu. İtalya ve İspanya’nın ise bizi örnek alması bizim bu işi el birliğiyle başarıyor olmamızdır. İnşallah bizdeki muhalefet partileri bunları görür ve doğru yolu bulur.” TBMM AB Uyum Komisyonu üyesi, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle de şunları ifade etti: “İtalya ve İspanya yolumuzun doğru olduğunu görmüş ki bizi örnek almışlar. Türkiye’de muhalefet partisi her zaman aynı şeyi yapıyor. Biz milletimiz için iyi birşey yapmaya kalkıyoruz, onlarsa hemen olayı çarpıtıyor. Ancak bizi örnek alan ülkelerin muhalefetleri bu zor günlerde hükümetini, milletini destekliyor. Biz de muhalefet partilerinden bunu bekliyoruz.”

Oğuzhan Gültekin  Ankara

YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 2.4.2020 17:15

İLGİLİ HABERLER