Gündem
  • 18.9.2019 09:06

Temel Karamollaoğlu Cübbeli Hoca'ya hakkını haram etti

Karamollaoğlu'ndan Cübbeli'ye cevap: Hakkımı helal etmiyorum

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca ile arasında geçen tartışmaya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı televizyon programında kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile arasında geçen tartışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın kendisi hakkındaki açıklamaları üzüntü verici olarak değerlendiren Karamollaoğlu, yaşanan tartışmadan üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Cübbeli Ahmet'in hakka girdiğini belirten ve tövbe etmesi gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, "Tövbe etsin ve kendisi İslamiyeti ve değerleri bilen bir insan. Ona göre benim sözlerimi tekrar mukayese etsin isterim. Bu konuda polemiğe girmek istemem. Zanla hüküm olunmaz. Bunlar cevap vermek istemiyorum. Ben onun seviyesine inmem" dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın hapishaneye girdiğinde en çok Milli Görüşçülerin kendisine sahip çıktığını vurgulayan Karamollaoğlu, "Bu tip insanların ifadeleri beni üzdüğü için. Bu konuyu kapatmayı isterim. Kendisi hapse girdiği zaman onunla en çok ilgilenen bizim arkaşdaşlarımız oldular. çıktığı zaman kendisi de bunu ifade etti. Ben hakkımı helal etmem, bundan anlar anlamaz ama bu kadarla yetiniyorum. O benim gündemimde değil. Cenabı Hak'ka havale ediyorum" ifadelerini kullandı.

CÜBBELİ NE DEMİŞTİ

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 'Ben İslamcı değilim ben Müslümanım' sözlerini sert bir dille eleştirerek 'Saadet’in proje başkanının Müslümanım ama İslamcı değilim’ lafı, İnsanım ama insancı değilim’ mânâsına gelmektedir. Beyaz sakalından utan be kaç yaşına gelmişsin' dedi.

"BEYAZ SAKALINDAN UTAN BE KAÇ YAŞINA GELMİŞSİN"

Sohbetinde asıl değerin Ehl-i Sünnet olduğunu vurgulayan Cübbeli Ahmet Hoca "Yani İslam'ın devlet şuuru yok, İslamIn hükmü yok. İslamcı ne demek; İslam'ın değerlerine sahip çıkıp sonra onların tatbiki için malını canını feda edebilen demektir. İstirmarcı değilim dersen o başka. İnsancı değilim demek ne kadar abesse İslamcı değilim demek de o kadar abestir. Peşinden ne diyor 'Cincilerle, kefencilerle, kefen satanlarla hiç işim yok'. beyaz sakalandan utan be kaç yaşına gelmiştin. Cincilerle işim yok diyorsun en yakın aile ferdin Ali Kalkancı'dan feyz alırken çıt çıkartmıyorsun. Sen desene ki 'Ehl-i Sünnet adamlarla işim yok" ifadelerini kullandı.

"ERBAKAN HOCA'YLA ALAKALARI KALMAMIŞ ZERRE KADAR"

Cübbeli Ahmet Hoca, Saadet'te "Erbakan Hoca" anlayışının olmağının altını çizerek "Bundan evvelki başkan ne diyor Allah Allah.. Erbakan Hoca'yla alakaları kalmamış zerre kadar. 'Bu saatten sonra Kur'an Sünnet bilmem ne bunlarla uğraşmamak lazım" diyor. Bunlar Erbakan Hoca ölür ölmez aleyhine toplantılar yaptılar Bursa'da. Müslümanlar hala aldanıyor Saadetçiyiz de Saadetçiyiz de.." dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.9.2019 00:27

İLGİLİ HABERLER