Temel Kotil: "ATAK II"nin deniz versiyonu yolda

1 dk okuma
Temel Kotil: "ATAK II"nin deniz versiyonu yolda

Hızlı Özet

Temel Kotil "ATAK II Taarruz Helikopteri"nin 2022 yılı içerisinde motor çalıştıracağını açıklamıştı.






TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Ağır Taarruz Helikopteri ATAK-II"nin deniz versiyonunun geliştirileceğinin müjdesini verdi.



Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, "Ağır Taarruz Helikopteri ATAK-II"nin deniz versiyonunun geliştirileceğini açıkladı.



"TCG Anadolu için ATAK ve GÖKBEY'in deniz versiyonu çıkacak mı?" şeklindeki soruya Temel Kotil, "Şu an için ATAK-II’nin deniz versiyonunu düşünüyoruz" cevabını verdi.



Temel Kotil "ATAK II Taarruz Helikopteri"nin 2022 yılı içerisinde motor çalıştıracağını açıklamıştı.



Kotil, daha önce yaptığı başka bir açıklamada ise ATAK-II’nin motorlarının Ukrayna’dan geleceğini ve bu kapsamda sözleşme imzalandığını duyurmuştu.



"T-929" olarak adlandırılan ATAK II'nin 11 ton sınıfında olduğu ve 1.500 kilogram mühimmat taşıyabileceği belirtilmişti. Henüz yerli ve milli bir motor alternatifi bulunmadığı için ATAK II'nin motorları Ukrayna'dan gelecek.




Bu haber 803 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Seferihisar Belediyesi'ne Rüşvet Operasyonu: Başkan Yardımcısı Dahil 6 Kişi Gözaltında
Gündem
#gokhan pehlivan#seferhisar#rüşvet

Seferihisar Belediyesi'ne Rüşvet Operasyonu: Başkan Yardımcısı Dahil 6 Kişi Gözaltında

İzmir merkezli yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yeni bir operasyon düzenlendi. Aralarında Belediye Başkan Yardımcısı İ.P'nin de bulunduğu 6 şüpheli, inşaat ve imar süreçlerindeki usulsüzlükler ve yaklaşık 6 milyon liralık rüşvet iddiasıyla gözaltına alındı.

Habervitrini9522 Görüntüleme
Barbie Kaymakam Tuğçe Orhan, Barbie vali oldu
Gündem
#Kaymakam Tuğçe Orhan#Barbie kaymakam#Burdur Vali Yardımcısı Tuğçe Orhan

Barbie Kaymakam Tuğçe Orhan, Barbie vali oldu

Kamuoyunda 'Barbie Kaymakam' lakabıyla tanınan ve geçen sene Samsun'un Ladik ilçesine atanan Tuğçe Orhan, yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Burdur Vali Yardımcısı olarak görevlendirildi. İngiltere'de lisan eğitimi alan Orhan'ın kamu yönetimi dalında yüksek lisansı bulunmaktadır.

Habervitrini9653 Görüntüleme
Trump'ın İran'la yaptığı anlaşmada 8 "çözülememiş" soru
Gündem

Trump'ın İran'la yaptığı anlaşmada 8 "çözülememiş" soru

Rapora göre, bu anlaşma, Washington ve Tahran'ın savaş alanındaki geçici bir duraklamayı, Hürmüz Boğazı'ndan başlayarak İran'ın nükleer programı gibi daha karmaşık ve çetrefilli bir konuya kadar uzanan daha geniş bir uzlaşmaya dönüştürüp dönüştüremeyeceğini şimdiden test ediyor.

Habervitrini12587 Görüntüleme
Netanyahu'nun Yolsuzluk Davasında Çapraz Sorguda
Gündem
#Benjamin Netanyahu#Case 1000#yediot aharonot

Netanyahu'nun Yolsuzluk Davasında Çapraz Sorguda

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun 94 duruşma süren çapraz sorgusu sona erdi. İsrail'in en uzun soluklu yolsuzluk davalarından biri olan yargılama, savunmanın son tanıklık evresine doğru ilerliyor.

Habervitrini10288 Görüntüleme