Eğitim
  • 5.11.2017 11:21

TEOG'un yerine gelecek yeni sistem bugün açıklanıyor

Liseye geçiş sisteminin nasıl olacağını araştıran milyonlarca öğrenci için bekleyiş sona eriyor. Liseye geçişte kaldırılan TEOG sistemi yerine getirilecek sistem bugün belli oluyor

Liseye geçişte kaldırılan TEOG yerine getirilecek sistem, 47 gün sonra belli oluyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bugün 12.00’de yeni sistemi açıklayacak. Bu yıl Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi sınavlarına girmeye hazırlanan yaklaşık 1.2 milyon öğrenci ve velilerin endişeli bekleyişi sürerken, konuyla ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) geldi.

MEB’in resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın bugün saat 12.00’de AA Editör Masası’nda eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulunacağı ifade edildi.

3 MODEL GERİ ÇEVRİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “TEOG’un kaldırılması lazım” sözlerinden 84 saat sonra, 19 Eylül’de TEOG kaldırılmıştı. Liselere geçişte açık uçlu sorulardan oluşacak bir sınav yapılacağı, hem Başbakan Binali Yıldırım hem de Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından duyurulmuştu. Gazete Habertürk'ten Bürde Özçakır'ın haberine göre, Bu sınava ise yüzde 5 ile yüzde 10 diliminde yer alan öğrencilerin katılacağı, geri kalanların da adrese dayalı olarak liselere yerleştirileceği gündeme gelmişti. Veliler, gözde liselere yerleşmenin mümkün olması için “Taşınalım mı?” sorusunu sıkça sormaya başlamıştı. Daha önce MEB tarafından hazırlanan 3 model, Cumhurbaşkanlığı tarafından “uygun” bulunmayarak geri çevrildi.

Güncellenme Tarihi : 5.11.2017 11:22

İLGİLİ HABERLER