Spor
  • 28.9.2019 16:14

Terim : Fenerbahçe'nin soluna yüklenin

Fatih Terim'den Feghouli ve Mariano'ya özel ilgi: Fenerbahçe'nin soluna yüklenin

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim derbi taktiğini belirledi. Fenerbahçe'nin en büyük zaafının savunmasında olduğunu düşünen başarılı teknik adam oyuncularına "Baskın hücum" emrini verdi.

Maçın ilk yirmi dakikasında bulacakları bir golün her şeyi daha da kolaylaştıracağını söyleyen Terim "Maçta rakibe nefes bile aldırmayacaksınız. Kalemizde tehlike yaşamamanın en iyi yolu, topu kendi yarı alanımızdan uzak tutmak yani maçı rakip sahaya yıkmak. Bunun için de çok koşmalı ve disiplinden kopmamalıyız" dedi.

"FENERBAHÇE'NİN SOLUNA YÜKLENİN"

Fatih Terim'e göre F.Bahçe'nin zayıf halkası sol tarafı. Bu yüzden tecrübeli teknik adam, hem Feghouli hem de Mariano ile özel olarak ilgileniyor.

Bu kanattan getirecekleri topları karşılama konusunda rakiplerinin zorluk yaşayacağını düşünen Terim maçın kilidini buradan açmaya çalışacak. Oyuncularına bol bol şut çekmeleri talimatını da verin Terim, Falcao'yu da daha çok topla buluşturmaları gerektiğinin altını çiziyor. Terim, oyuncularına tahriklere kapılmamaları yönünde de ikazlarda bulundu.

Fenerbahçe derbisine sayılı saatler kala Seri ve Babel'le bir araya gelen Fatih Terim'in iki öğrencisini uyardığı belirtildi.

Bu akşam ezeli rakibiyle kritik bir maça çıkacak olan Galatasaray’da hazırlıklar tamamlanırken, Fatih Terim’in bazı futbolcularıyla son kez görüşme yaptığı bildirildi.

"RASTGELE DEĞİL BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE ŞUT AT"

Defansta Luyindama - Marcao’yu risk almamaları konusunda ikaz eden Terim’in Belhanda’yla özel olarak ilgilendiği öğrenilirken, başarılı teknik adamın Seri ve Babel’le de mini bir toplantı yaptığı ifade edildi. Güçlü fiziği ve oyunu okuma becerisiyle ön plana çıkan Ryan Babel’i ‘şut’ konusunda uyaran Fatih Terim’in yıldız futbolcuya ‘pozisyonları sonlandırmaya çalış, bilinçli bir şekilde şut at, çok tecrübelisin bu tecrübeni kullanmalısın’ dediği belirtildi.

"KAÇAK MÜCADELE YOK"

Malatyaspor maçında attığı gol haricinde sahada pek gözükmeyen Seri’yle de bir araya gelen Terim, Fildişili yıldızı mücadele konusunda uyarırken, fizik açıdan tam olarak yeterli gözükmeyen öğrencisine ‘Kaçak oynamanı istemiyorum, terinin son damlasına kadar savaşman lazım daha istekli daha arzulu bir Seri görmem lazım, kalitene güveniyorum’ ifadelerini kullandığı anlaşıldı.

Güncellenme Tarihi : 28.9.2019 16:16

İLGİLİ HABERLER