Spor
  • 26.5.2020 11:05

Terim Ghayas Zahid'e onay verdi

Galatasaray Ghayas Zahid'i istiyor! Fatih Terim transfere onay verdi

Süper Lig'e verilen arada oyuncu arayışlarını hızlandıran Galatasaray, Şampiyonlar Ligi tarihine geçmiş Ghayas Zahid'i kadrosuna katmak için harekete geçerken, transferi Yunan gazeteci duyurdu.Dünyada hayatı durma noktasına getiren corona virüsü salgınından en çok etkilenen kulüplerden olan Galatasaray'da flaş transfer gelişmeleri yaşanıyor.

Galatasaray'da iç transfer çalışmaları bu şekilde ilerlerken, dış transfer için de oyuncu arayışları devam ediyor. Dört koldan futbolcu taramaya devam eden sarı-kırmızılılarla ilgili Yunan basınından flaş bir iddia ortaya atıldı.Yunan gazeteci Nikos Tzouannis, Galatasaray'ın bonservisi Apoel Nikosia'da olan ancak bu sene Panathinaikos'a kiralanan Ghayas Zahid'i istediğini ifade etti.

Teknik direktör Fatih Terim'in de onay verdiği öne sürülen 25 yaşındaki futbolcunun transferi için Yunan ekibiyle görüşmelere başlandığı kaydedildi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ TARİHİNE GEÇMİŞTİ

 Pakistan kökenli Norveçli futbolcu, milli takımda 1 maça çıkmıştı. Zahid, 2017'de Apoel formasıyla Devler Ligi'nde oynamış ve bu kulvarda ilk Pakistanlı isim olarak tarihe geçmişti.

ASIL MEVKİSİ 10 NUMARA

18 Kasım 1994 tarihinde Norveç'in Oslo kentinde dünyaya gelen Ghayas Zahid, futbola Valerenga altyapısında başladı. 25 yaşındaki futbolcu, Ullensaker/Kisa'da kiralık olarak forma giymesinin ardından 2017 yılında APOEL Nikosia takımına transfer oldu. Sezon başında Panathianikos'a kiralanan Pakistan asıllı Norveçli oyuncu, bu sezon Yunan ekibiyle çıktığı 26 maçta 4 gol ve 5 asist kaydetti. Asıl mevkisi 10 numara olan Zahid, merkez orta sahada da oynayabiliyor.

Kulübüyle olan sözleşmesi 2021 yılına kadar devam eden 25 yaşındaki orta saha oyuncusunun güncel piyasa değeri ise 1.2 milyon Euro. 

 

Teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda takviyelerini gerçekleştirecek olan sarı-kırmızılılar, iç ve dış transferde radikal kararlar almaya hazırlanıyor.
FLORIN ANDONE DÖNECEK
Sözleşmeleri sona eren Mariano ve Nagatomo ile yollarını ayıracak olan Cimbom'da kiralık sözleşmesi sona eren Florin Andone de Brighton & Hove Albion'a dönecek.
ONYEKURU İSTEĞİ
Kiralık sözleşmeleri sona eren diğer isimler Henry Onyekuru ve Mario Lemina ile yola devam etmek isteyen Galatasaray'da Michael Seri'nin durumu ise belirsizliğini koruyor.

DONK'UN YERİ GARANTİ

Futbolu bırakması beklenen Selçuk İnan'ın teknik kadroya katılacağı öne sürülürken, Fatih Terim'in vazgeçilmezlerinden olan Ryan Donk ile 1 yıllık yeni sözleşme imzalanacağı öğrenildi.

SATIŞ LİSTESİNDE

Sarı-kırmızılılar, Suudi Arabistan ve Katar ekiplerinin gözdeleri Younes Belhanda ve Sofiane Feghouli'yi de satış listesine koyarken, sözleşmesi devam eden birkaç isimle ilgili daha flaş kararlar alındı.Yönetim, Club Brugge takımına kiralanan Mbaye Diagne ve Ajax'a kiralanan Ryan Babel'i de satış listesine koyarken, kadroda düşünülmeyen Şener Özbayraklı ve Jimmy Durmaz için de gelecek teklifleri değerlendirecek.

Güncellenme Tarihi : 26.5.2020 11:10

İLGİLİ HABERLER