Spor
  • 8.9.2013 12:03

"Terim hayatının hatasını yaptı!"

Eski hakem ve şimdilerde sunuculuğa hazırlanan futbol yorumcusu Ahmet Çakar, Habertürk Gazetesi'nin Pazar ekinde Aslı Öztürk'e özel açıklamalarda bulundu.

Bu röportajda daha çok sunuculuğunu yapacağı yeni yarışma programı "Var Mısın Yok Musun?" ve özel hayatı ile ilgili konuşan Çakar'ın futbola dair açıklamaları şu şekilde:

Slaven Bilic için "Samimiyetsiz" demişsiniz. Neden?

Samimiyetsiz demedim. Bilic'in oynadığını düşünüyorum. Hangi teknik direktör, maç sonunda rakip takımın oyuncularını bekleyip tek tek elini sıkmış? Bunun adı "hoşgeldin partisi"dir. Türkiye'ye geldim, ben böyle bir adamım, mesajı vermeye çalışıyor.

Mesleki anlamda nasıl buluyorsunuz?

Değerlendirmek için çok erken. İyi bir futbolcuydu. İlk haftalarda olumlu sinyaller aldım. Beklemek ve görmek lazım.

Peki ya Fatih Terim'in çifte teknik direktörlüğü?

Terim hayatının hatasını yaptı. Bu işten hem Fatih Terim'in karizması hem de Galatasaray'ın başarılı gidişatı zarar görecektir. Milli Takım maçlarına çok yakın tarihlerde Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi maçları var. Böyle şey olmaz. Bu, tam bir 3. dünya ülkesi davranışıdır.

Doğru tercih kim olurdu?

Terim kadar tecrübesi ve karizması olan Mustafa Denizli evde oturuyor. Milli Takım'ın en başarılı antrenörü Şenol Güneş de keza aynı şekilde evinde. Israrla Terim'in istenmesi nahoş bir hareket oldu.

Sanıyorum Türk futbolunda bu sıralar ısrar etmek moda oldu. Arda Turan'la ilgili spekülasyonlar da daha 3-4 gün önce bitti..

Arda Türkiye'ye gelirse 2 katı fazla para için gelmelidir. Zaten Arda şu an Türkiye'ye gelmiyorsa Madrid'de mutlu ve baskılardan uzak olduğu içindir. Ayrıca bu bedelli askerlik olayı için 3 sene yurtdışında çalışması gerekiyor.

Fenerbahçe'yle ilgili konuşmadan da olmaz...

Bir üst kademesi olmayan, dünyanın en büyük spor mahkemesi Fenerbahçe'nin şike yaptığını kabul etti. Onlara "ikinci cumhuriyet" dönemi gerekiyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:12

İLGİLİ HABERLER