Spor
  • 25.9.2013 22:45

Terim ile Şenol Güneş'in kaderi aynı

Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli kaderleri aynı...

Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli'nin kulüpten gönderiliş biçimlerinde paralellik olması konunun Türk futbolunun bir sorunu olduğunu gösteriyor.

Fatih Terim'in dün akşam saatlerinde Galatasaray'daki üçüncü dönemine son verilmesi akıllara ''Türkiye'de hiçbir başarının cezasız kalmayacağı cümlesini'' getirdi. Türk Futbolu'nun en değerli hocaları arasında yer alan Mustafa Denizli, Şenol Güneş ve Fatih Terim isimlerinin ortak özelliği bulunuyor. Görev yaptıkları takımlarda sayısız başarı kazanmış teknik adamlar, Mustada Denizli; Galatasaray'dan ayrıldı, geri döndü, Fatih Terim; Galatasaray'da üç farklı dönemde görev yaptı, Şenol Güneş de Trabzonspor'da iki farklı dönemde görev yaptı.

Türk Milli Takımı, Şenol Güneş’in teknik direktörlük yaptığı dönemde, 2002 FIFA Dünya Kupası’nda üçüncülük kazandı. UEFA’nın resmi internet sitesinde düzenlenen ankette 2002 yılının en iyi teknik adamı seçildi. UEFA Yılın Takımı'na teknik direktör olarak seçilen ilk Türk ve dünya klasmanında A Milli Takımı 7. sıraya oturtan tek teknik adam olarak Türk futbol tarihine geçti. Milli Takım ve Trabzonspor'dan gönderilme şekilleri (Sadri Şener tarafından gönderilişi) kamuoyunda rahatsızlık yaratmıştı.

Mustafa Denizli, Galatasaray ile 1987–88 yılında Süper Lig şampiyonluğu, 1988–89 Avrupa Kupası'nda yarı final, 2000 yılında Milli Takım ile Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek final, Fenerbahçe 2000-2001 sezonunda şampiyonluk, Beşiktaş ile 2008 yılında Lig Şampiyonluğu ve niceleri. Denizli de Fatih Terim'in son gönderilişi gibi 24 Aralık 2001 Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun oybirliğiyle son verilmişti.

Fatih Terim; Galatasaray ile 6 kez şampiyonluk, 2 Türkiye Kupası, 2000'de UEFA Kupası, 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi çeyrek finali ve daha nice zaferler yaşadı, İtalya'da Fiorentina ve Milan'daki göreviyle Türk Futbolu'nun gururu oldu. Üçüncü Galatasaray Dönemi sona eren Fatih Terim, Ünal Aysal ile yaşadığı sorunlar nedeniyle yönetim kurulunun kararıyla takımdan gönderildi.

Daha nicelerini de sayabileceğimiz bu değerli hocaların takımdan gönderiliş biçimleri arasında ciddi paralellikler bulunuyor. Bu sorun, kulüp politkaları dışında Türk futbolunun bir gerçeği olarak karşımıza çıkıyor.

Eurosport Türkiye - Eurosport

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:43

İLGİLİ HABERLER