Spor
  • 10.9.2013 12:12

Terim kader maçlarını seviyor

Bu akşam 2014 Dünya Kupası yolunda Romanya ile kader sınavına çıkacak olan milli takımımızda gergin ortam teknik direktör Fatih Terim'i korkutmuyor.

Sadece Volkan
Önceki yıllarda da böyle kader sınavlarına sıkça çıkan imparator, milli takımla buna benzer bir sınava daha önce Ukrayna karşısında çıkmıştı. 2006 Dünya Kupası yolunda 8 sene önce gene bir eylül akşamı Ukrayna deplasmanına çıkan milliler, sahadan Tümer Metin'in attığı golle 1-0'lık galibiyetle ayrılmıştı. Terim o zaman da tıpkı şimdi olduğu gibi eleme maçlarının büyük çoğunluğu tamamlanmışken göreve getirilmişti. O karşılaşmada sahada olan Hasan Şaş bugün Galatasaray'da imparatorun yardımcılığını yaparken, o karşılaşmada sahada olup bu akşam Romanya karşısında forma giyecek tek isim ise Volkan Demirel.

Ukrayna maçı sonrası Arnavutluk deplasmanından da galibiyetle ayrılan milli takımımız baraj maçı oynamaya hak kazanmış ancak İsviçre'yi 2-0'ın rövanşında gene son derece gergin bir ortamda oynanan karşılaşmada 4-2 ile geçmesine rağmen, çok tartışılan deplasman golü avantajı nedeniyle Dünya Kupası vizesi alamamıştı.

"Bu kez ben de formdayım"
2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde de zorlu bir yoldan geçen Fatih Terim'li milli takım, Mehmet Aurelio dışında tüm futbolcularımızın yuhalandığı 1-0'lık Yunanistan yenilgisi sonrası bir kriz yaşamış ancak bu maçtan tam 1 ay sonra Fatih Terim'in "Bu kez ben de formdayım" diyerek gittiği, Norveç deplasmanında 1-0 geriye düşmesine rağmen Nihat ve Emre'nin golleriyle en büyük rakibini ardında bırakarak 2008 Avrupa Şampiyonasını vizesi almıştı.

Şampiyonaya iyi bir başlangıç yapamayan Fatih Terim ve öğrencileri, Pepe ve Raul Meireles'in gollerine engel olamadığı Portekiz sınavından 2-0'lık yenilgiyle ayrılsa da 2 sene önce deplasman golü kuralıyla elendiğimiz İsviçre'yi, Arda Turan'ın attığı golle İsviçre'de oynanan turnuvanın dışına iterek hayata dönmüştü. 74. dakikada 2-0 geride olduğumuz ve eve dönüş hazırlığı yaptığımız Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında 15 dakikada attığımız 3 golle bir üst tura çıkarken, Semih'in Hırvatistan'a attığı son saniye golüyle devam eden peri masalı yarı finalle noktalanmıştı.

Ya tamam ya devam maçlarını seviyor
Galatasaray ile de çok sayıda ya tamam ya devam maçı oynayan Fatih Terim, geçen yıl Şampiyonlar Ligi'ne yapılan kötü başlangıçın ardından grupta üç final maçı oynamış ve tamamından ayrılmıştı. UEFA Kupası'nın kazanıldığı 2000 yılında da Şampiyonlar Ligi'ne iyi başlayamayan ve 4 maç sonunda sadece 1 puan toplayabilen Fatih Terim, Avrupa macerasına UEFA Kupası'nda devam edebilmek için son 2 maçta alınması gereken 6 puanı almayı başarmıştı.

Uğur Aktan - Eurosport

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:09

İLGİLİ HABERLER