Spor
  • 5.9.2013 20:30

Terim : Milli Takımda'daki sürem 4 maç değil

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Andorra ile yapacakları 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Terim, Andorra karşılaşmasından, milli takımdaki görev süresine birçok konuda açıklamalarda bulundu. 

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve Nuri Şahin, Andorra ile yapacakları 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçı öncesi basının karşısına çıktı.
"Görev süremi 4 maç olarak görmüyorum"

Terim, Andorra'nın grubun en güçsüz takımı olarak gözüktüğünü ancak her rakibe saygı duyduklarını söyledi.
     
Andorra maçını kazanarak, gruptaki iddialarını sürdürmek istediklerini belirten Terim, "4 yıl sonra tekrar beraberiz. 4 yıl önce ayrılmıştık. 4 yıl sonra önemli ve kutsal göreve geri geldik. Yarın ve salı günü çok önemli 2 maça çıkacağız.  Şansımızın çok az olduğu hatta bize bağlı olmadığı, rakiplerimizin sonuçlarının bizi bir yerlere getireceği veya getirmeyeceği bir ortam içindeyiz.
Kalan maçlarımızı en iyi şekilde bitirip hayalimizi gerçekleştirmek istiyoruz, öyle bir şey hayal ediyoruz. Çok uzak da olsa bu hayalimizin gerçeklemesini diliyoruz. Bunun çok zor olduğunu da biliyoruz. Mucizelerin peşinden hep gittik biz. Gerektiği zaman da o mucizeler gerçekleşti" dedi.

Terim, Milli Takım'daki görev süresiyle ilgili ise "Ben görev süremi 4 maç olarak görmüyorum. Allah nasip ederse 6 maç olur" ifadelerini kullandı.
     
"HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ"
Milli takımın ülkeyi en iyi şekilde temsil etmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını vurgulayan Terim, "Biz çalışacağız, uğraşacağız, terimizi sahada son saniyeye kadar akıtacağız. Oyuncularımıza güveniyorum, elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Halkımızdan ricamız bizi hiç bırakmasınlar, desteklesinler. Onlarsız bir milli takım düşünülemez. Onların
desteği bizi sahada güçlü kılacaktır. Biz onlara layık olan bir milli takım ortaya çıkaralım. Yıllar içinde beraberce çok önemli zaferlere imza attık. Çok önemli turnuvalarda adeta kendimizden geçtik. Bu, yine olabilir. Allah, çalışanın yanındadır. Biz de çalışıp didineceğiz ve sonucunu bekleyeceğiz. Hayalimizi gerçekleştirmek en büyük dileğimiz" dedi.
     
TERİM'DEN TARAFTARA ÇAĞRI
Taraftarlardan yarınki maçta destek isteyen Terim, "Kayseri'de ilkleri yaptık hep. Kayserispor'un tesislerinde kaldık. Kayseri çok iyi ev sahipliği yapıyor. Yarın da bu stadın dolacağına inanıyorum. Burada çok rahat ediyoruz. İnşallah dolu ve coşkulu bir ortam olur" ifadesini kullandı.
     
Terim, seneye milli takımın başında olup olmayacağı yönündeki bir soruya ise "Yarına çıkacağımızın garantisi olmayan bir dünyada o kadar uzun süreleri düşünmeden önümüzdeki 4 maçı mümkünse, Allah nasip ederse 6 maç olarak kabul ediyoruz. İnşallah öyle olur. Nasip, kısmet ne ise olur" cevabını verdi.
     
"SADECE PUAN OLARAK GERİDE DEĞİLİZ"
Gruptan çıkmak için puan kaybına tahammülleri olmadığına değinen Terim, "Puan kaybetme lüksümüz yok. Hep kazanmak zorundayız. Diğer takımlara göre, fikstürümüz daha ağır. Andorra ve Hollanda ile içeride Romanya ve Estonya ile dışarıda oynuyoruz. Yani sadece puan olarak geri değiliz, fikstür olarak da kağıt üstünde zor durumumuz var. Bunun için herkesi her yerde yenmemiz gerekiyor. Yenmek için oynarız, teslim olmayız kimseye. Kaybedecek bir şeyin olmadığı ortamdayız. Atılan ve yenilen her golün çok önemli olduğu bir noktadayız. Futbolcularımın iştahlarından memnunum. Yarın da sahada bu doğrultuda bir takım olacak" diye konuştu.

NURİ: ŞANSIMIZIN AZALDIĞI ORTADA    
Futbolcu Nur Şahin ise gruptan çıkmayı çok istediklerini belirterek, "Şansımızın azaldığı ortada. Bunun bilincindeyiz ama bundan iki gün önce toplantı yaptık aramızda. Şansımızın olduğuna inanarak 4 maçı oynayacağımıza karar verdik. İnşallah Allah yardım eder ve play-oflara katılırız" dedi.
     
Şahin, Arsenal'a transfer olan Mesut Özil'in yeni takımında da başarılı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:15

İLGİLİ HABERLER