Spor
  • 9.9.2013 00:11

Terim UEFA manşetinde...

"Geri dönen Terim, Türkiye ile mucize arıyor" başlığının kullanıldığı haber yorumda, "Terim'in, Türk Milli Takımı'ndaki üçüncü dönemi galibiyetle başladı. Fatih Terim, takımının talihini tersine çevirip imkansızı başararak, 2014 Dünya Kupası finallerine katılmak istiyor" denildi.
Takımın 5-0'lık Andorra galibiyetine karşın, Türk Milli Takımı'nın grubunda hala dördüncü sırada olduğu vurgulanırken; Terim'in "Mucizeyi gerçekleştirmek istiyoruz" sözlerine vurgu yapıldı. Terim'in geçen ay Abdullah Avcı'nın yerine göeve getirildiği ve dört maçlık galibiyet hasretine son verildiği hatırlatılırken, "Türkiye'ye ilham vermeyi bilien bir kaç kişiden biri ve elemelerin son üç maçına hazır" denildi.
60 yaşındaki taktisyenin aynı zamanda Galatasaray teknik direktörlüğüne devam edeceğini vurgulanırken, Türkiye'yi ilk kez 1996'da Avrupa Şampiyonası'na Terim'in götürdüğü ve daha sonra da Euro 2008'de yarı finallere çıkardığı kaydedildi.
Terim göreve gelişiyle ilgili olarak, "Milli göreve çağrıldığımda her zaman olumlu yanıt vermek benim prensibim" derken şöyle devam etti, "Ne zaman bana ihtiyaç olduğuna inandığımda ve yetkililer de çağırdığında bunu kabul ederem, ikincisini düşünmem. Bu görev de o felsefenin bir ürünü ve onun için takımın başına geçtim."
"İSTENMEYEN BİR YERDEYİZ"
Türkiye'nin son maçlarda aldığı sonuçların beklentilerin altında olduğunu vurgulayan Fatih Terim, "İstenmeyen bir yerdeyiz. Bu takımın yerine yenisini inşa etmek yerine, sistemde bazı değişiklikler yapmak ve altyapımızı geliştirmek gerektiğini düşünüyorum. Doğru pojeyle gelişmek bizim için hayati öneme sahip" diye konuştu.
"ASLA VAZGEÇMEMELİYİZ"
Önceliklerinin Romanya maçı olduğunu vurgulayan Terim, "Tüm konsantrasyonumuzu bu maça verdik. Şimdi taktiklari tartışmamalı; ancak asla vazgeçmemeliyiz ve başaracağımıza inanmalıyız. Eğer iyi oyun ve performansla sonuca gidemezsek, saygı kazanacağız. Amacımız maçı kazanmak ve insanların saygısını kazanmaktır" ifadelerini kullandı.
"MUCİZE ARIYORUZ"
Türkiye'yi 2'incilik yarışına sokacak Bükreş'teki galibiyetin ardından ay-yıldızlar, Ekim ayında Estonya ve Hollanda maçları bekliyor. Terim de bu zorlu periyodun farkında ve son maçlar için, "İmkansızı başarmak her zaman hedefim oldu; ancak şu anda mucizeyi arıyoruz. Bu mucizeyi gerçekleştirmek için de bir kaç faktör olması gerektiğinden de haberim var" diye konuştu.
Sözlerinin sonunda ise Terim, "Amacım, gerçekten inandıklarında ve iyi çalıştıklarında her türlü başarıya ulaşabilecek genç oyuncularımın göstereceği performansla futbol izleyicilerine zevkli bir maç izletmek. İyi hazırlanır, sıkı çalışır ve performansımızı sahaya yansıtırsak, mucizeyi gerçekleştireceğimize inancım tam" dedi.
Kaynak: ligtv

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:11

İLGİLİ HABERLER