Spor
  • 6.5.2013 01:16

Terim'den bomba transfer açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'deki 6. şampiyonluğunu elde etti. Terim, bunların hepsini de Galatasaray'ın başında yaşadı. Galatasaray'ın 19 şampiyonluğunun 6'sı Fatih Terim döneminde yaşandı.

1996-2000 yılları arasında ligi domine ederek Galatasaray ile 4 kez mutlu sona ulaşan Fatih, sarı-kırmızılı takımın başındaki 3. döneminde üst üste 2 kez şampiyonluk yaşadı.

"HAKKIMIZLA ŞAMPİYON OLDUK"
Futbolculuğu döneminde hiç lig şampiyonluğu yaşayamayan Fatih Terim, bir anlamda bunun acısını teknik direktörlük kariyerinde çıkarmış oldu. Galatasaray'ın başındaki 8 sezonda 6 şampiyonluk yaşadı.

Fatih Terim maçın ardından "Çok mutluyum. Şampiyon olmak başka bir duygu. Çok şükür bugünleri de gördük. Hakkımızla oynayarak ve mücadele ederek şampiyon olduk. Elimi kalbime götürüp dünyadaki bütün Galatasaraylıları selamlıyorum" dedi.

Fatih Terim, GSTV'de ise şunları söyledi:

"Çok mutluyum. Gururluyum. Şampiyon olmak hakikaten bambaşka bir duygu. Kaç defa olduğunuz önemli değil. Rakiplerimize teşekkür ediyorum. Saha içinde mücadele ettik ama dışarıda da hepsine saygı duyup mücadelemizi devam ettirdik. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu süreçte bize destek veren, ilgilerini esirgemeyen, hep yanımızda olan başkanımız, yöneticilerimiz, çalışanlarımız, taraftarlarımız ve çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. 19. şampiyonluk herkese hayırlı olsun. Futbolcularımın alınlarından öpüyorum. Ben geldğim gün 'Galatasaraylıların gurur duyacağı bir takım yaratacağım' demiştim. Bunu sağlamış olmamın gururunu yaşıyorum. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum."

"Herkesin hayata bakış açısı vardır. Bizim başarıya doyma lüksümüz yok. Zaten böyle hissedersem kenara çekilirim. Benim yapımda öyle bir şey yok. Son ana kadar ciddiyet vardır. Türk insanının en büyük hatası, yeterli görmektir. Muhakkak geldiğiniz noktaya şükretmek gerekir ama daha iyisi için de çalışmak lazım. O yüzden emek veren insanlar, bir şeyler de beklemek zorundadır. Ben her rakibime saygı duydum ama onları yenmek için de aslanlar gibi mücadele ettim. 4. yıldızı inşallah seneye alırız."

"Cezamdan dolayı maçtan önce soyunma odasına giremediğim için bilemiyorum. Ama maçtan önce tüm oyuncularım ciddiymiş, öyle duydum! Rahat dans etsinler diye maçtan sonra teknik heyeti soyunma odasına göndermedim."

"Sezona Süper Kupa ile keyifli başladık. 1-2 haftanın haricinde de hep lider olduk. Genelde iyi oynadık. Yüzme havuzu gibi sahadan 1 puanla ayrılınca 'Söyleyeceğimiz sözleri söylemedik' demiştim. Takımıma güveniyordum. Şu anda 10 puan öndeyiz. Real Madrid maçından sonra oyuncularıma ilk defa serzenişte bulundum. 'Ben size söyledim' demiştim. Sonradan haklı olmak bir şey ifade etmez. Reial Madrid'i eleyebilirdik.

"Drogba gerek yaşı ve tecrübesiyle, herkesin onayıyla dünyanın en önemli santrforlarından biri. İyi bir oyuncu ve karakter. Takıma çabuk ısınmasında bizim oyuncularımızın da çok emeği var. Bazı şeyleri aşmış birisi. Ben ona çok güveniyorum. Liderlik vasfı olan birisi. Bu elektrik tuttu. Bu önemlidir. İdmanda olsun, maçta olsun bize katacağı çok şey var. Galatasaray ailesi önemli bir lider kazanmıştır. Biz onunla çok mutluyuz."

"Eksik yerlere önemli transferler yapacağız. Başkanımız ve yönetimimiz bu konuya güzel yaklaşıyorlar. Kim ne ad koyar bilmiyorum herkesin beğenisini kazanacak transferler yapacağız. Buradan tüm Galatasaraylıları tebrik ediyorum. Keyfini çıkarsınlar. Biz 2 maç sonra sevineceğiz."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER