Spor
  • 12.10.2008 00:04

TERİM'DEN KULÜP FORMALARINA TEPKİ!..

Fatih Terim Bosna maçı sonrası, "kırmızı beyaz" üzerinde durdu ve önemli açıklamalar yaptı. Terim, milli maçlara tuttukları takımın formasıyla gelen vatandaşlarımızı eleştirerek; Bosna maçında tribünlerin kırmızı-beyaz ağırlıkta olmasını övdü.
Sözlerine "Oyuncularımı kutluyorum, seyircilere teşekkür ediyorum. Demek ki kıpkırmızı olabiliyoruz." diye başlayan Terim, bugünlerde kırmızı beyazlı sevinçlere ne kadar ihtiyacımız olduğunu hatırlattı. "Dimdik bir ülkenin çocukları bunlar. Bugün İstiklal Marşı da Türk Milli Takımının başarısı da başka bir anlam taşıyor. Yalnız ülkemin güzel insanlarına güzel anlar yaşattılar." diyen Terim, Milli maçlara tuttukları kulübün formasıyla gelenleri şöyle eleştirdi:
"Çıkıyorsunuz Hollanda maçına her taraf turuncu. Ama bizde hala bu konuda ısrar edenler var. Biz herkesin takımına saygı duyuyoruz ama en büyük takım Milli takımdır. Önce ay yıldızdır. Bedava olmasına rağmen kırmızı beyaz giymemekte ısrar edenler var. Giyenlere de teşekkür ediyorum. Buraya gelince kulüp formaları bitmeli."
Terim Bosna galibiyetiyle ilgili olarak da "Seyirci isteğine rağmen normal oyunumuzdan vazgeçmedikleri için oyuncularımı kutluyorum. Paslı oyundan vazgeçmediler. 90 dakika sahalarına hapsettik. Hele hele bir takım eksiğiz neredeyse. Ama bunlar diğerleri için fırsat oldu. Türk Milli Takımı kendi küllerinden doğuyor. Bir takım, bir takımı bu kadar hapsedebilir; bu kadar pozisyon yakalayabilir; bu kadar da pozisyon vermez. Oynayan da buradaydı oynamayan da buradaydı bu gece, bunun için bu takımı örnek gösteriyorum. Avrupa'da kulüpleriyle başarısız bir hafta geçiren oyuncularımın burada çıkıp bunu yapabilmeleri müthiş. Alınlarından öpülmeyi hak ettiler." diye konuştu.
Fatih Terim Ümit Milli Takımımızın salı günü hayati bir maça çıkacağını da hatırlarak, "Bizde 11 tane Ümit Milli Takım oyuncusu var, isterlerse 3-4 tanesini vereceğim." dedi.
Terim, Millilerimizin dünyada çok sempatik bulunan bir takım olduğunu da ifade ederek, "Bu takımın dünyanın her tarafında taraftarı var" dedi.
Fatih Terim son olarak Almanya Milli Takımını seçtiği belirtilen Mesut Özil'e de ismini anmadan bir göndermede bulundu: "En önemli dostumuz kendimiziz; en önemli varlığımız da kendi potansiyelimiz. Tamam bakalım dışarıya ama kendi çocuklarımıza da bakalım."
(Ligtv.com.tr)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:30

İLGİLİ HABERLER