Gündem
  • 30.9.2011 12:25

''TERÖR BİTECEK!''

Yeni anayasa çalışmaları, BDP'nin boykotu bitirmesi ve terör. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, gündemdeki tüm sorulara en net yanıtları verdi. "Terör bitecek az kaldı" dedi, CHP ile MHP'den yeni anayasa için samimi olmalarını istedi.

-BDP'nin Meclis'e gelme kararı sürpriz miydi size göre?

-Sürpriz değil normal olanı oydu zaten. Bunu önceden yapmaları gerekti geç bile kaldılar. Seçim 12 Haziran'da oldu, seçimden hemen sonra gelip yemin etmelilerdi ama yapmadılar, kendileri buna boykot diyorlar, demokrasi anlayışlarının göstergesi bu. Ama unuttukları bir şey var o da demokrasinin merkezi parlamentodur.

-Anayasa için MHP ve CHP ile uzlaşıldı. Yeni anayasa için neler söyleyeceksiniz?

-MHP'den sonra CHP ile de mutabakata varıldı. Uzlaşma komisyonu kurulacak MHP de CHP de olacak, CHP 2 üye vermeyi kabul etmiş hatta biri Süheyl Batum olacak. Anayasayı yapmak bizim seçim vaadimizdi aynı şekilde diğer partilerin de seçim vaadiydi yeni anayasa yapmak. Şimdi bundan sonra komisyon kurulacak MHP'nin de CHP'nin de yeni anayasa için samimiyetlerini bu komisyonda göreceğiz.

-Terör son günlerde çok tırmandı. Hava operasyonun ardından Kara Operasyonu ihtimali gündeme gelmişti. Şimdi önümüzdeki süreçte neler olacak. Türkiye terör belasından kurtulacak mı?

-Hava operasyonu ile ciddi bir darbe vuruldu. Mücadele devam ediyor, terör neden arttı, hava operasyonuna bir tepkiydi bu artış, terör örgütü "ben hala varım, bitmedim" demek için son çırpınışlarını oynadı, hala da bu son çırpınışlarını yapıyor. Adice, haince, alçakça, insafsızca ve ahlaksızca saldırıyor ama dediğim gibi bu saldırılar onların son çırpınışları, bunun sonu yakın artık inşallah bu terör meselesi yakında tamamen çözülecek.

-Sayın Elitaş TSK'ya sözleşmeli asker alımı için başvurular yapıldı, sınavlar yapıldı. Profesyonel askerlik meselesi, terörle mücadele için ne kadar gerekli size göre?

-Sınavlar başladı, 4-5 bin kişi daha alınacak. Bu terörle mücadele için çok doğru bir karardı çünkü bizim de profesyonel askere ihtiyacımız vardı zira karşıdaki terörist profesyonel.

 

TAHA DAĞLI / SABAH

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:37

İLGİLİ HABERLER