Ekonomi
  • 14.5.2013 18:34

Terör bitti, yatırım başladı

30 Kasım 2011 tarihinde ihalesi yapılan ve 29 Nisan 2011 tarihinde yapımına başlanan Yüksekova Havaalanı’nda havaların ısınması ve başlayan çözüm süreci ile beraber yaklaşık 20 gün önce yeniden başlayan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Geçen yıl ağustos ayında havaalanı inşaatında çalışan yaklaşık 11 iş makinesinin PKK üyeleri tarafından ateşe verilmesi ve sonrasında başlayan kış mevsimi nedeniyle alt ve üstyapı çalışmaları tamamen durmuştu.
Yüksekova Havaalanı’nın altyapı projesi genel koordinatörü Şükrü Şengezer, şu ana kadar yaklaşık 40 havaalanı yapımında görev aldığını belirterek, “Geçen sene ağustos ayından itibaren şantiye faaliyetlerine ara verilmişti. Kış sezonunu atlatmamıza müteakip 25 Nisan’dan itibarıyla şantiye faaliyetlerine başlamış bulunmaktayız. İlk etapta yapacağımız gövde dolgusudur. Çalışmalarımız şu anda devam ediyor. Saha jeomorfoloji noktasında başlama imkanımız yok. Haziran ayının başı itibarıyla proje kapsamındaki tüm faaliyetlerimize başlamış olacağız. Biz havaalanının altyapı işlerini yürütüyoruz. Ayrıca havaalanının kamulaştırma sahasının çevre emniyet tel örgüsü, nöbetçi kulübeleri ve diğer muhtelif işler bulunmaktadır. Son zamanlarda etkisini gösteren yağışlı hava havaalanı yapımında ciddi sıkıntılar oluşturuyor. Biz mümkün mertebe yağışlı havalarda çalışmalarımızı durduruyoruz. Altyapı çalışmaları şantiyemizde yaklaşık 100 civarında çalışanımız var. Haziran ayı itibarıyla bu sayı daha da artacaktır" dedi.
Türkiye’deki birçok havaalanının yapımında ve planlamasında katkısı olduğunu belirten Şengezer, “Yüksekova’ya da bu noktada faydalı olabilirsek ne mutlu bize. Bu altında öyle veya böyle imzam bulunan yaklaşık 40. hava meydanı” diye konuştu.
Öte yandan, Yüksekova Havaalanı’nın üstyapısında da çalışmaların başladığını belirten üstyapı şantiyesi yetkilileri, havaalanında yer alacak binaların yapımının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER