Dünya
  • 30.10.2005 00:06

TERÖR HİNDİSTAN'I VURDU : 50 ÖLÜ

YENİ DELHİ  - Hindistan'ın başşehri Yeni Delhi'de bugün kalabalık pazaryerlerinde meydana gelen en az 5 ayrı patlamada, ölenlerin sayısının 50'ye yükseldiği bildirildi.


Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de kalabalık pazaryerlerinde meydana gelen patlamalarda ölü sayısının 50'ye yükseldiği açıklandı. Hindistan İçişleri Bakanlığı ve sivil savunma yetkilileri ölü sayısının 50'ye yükseldiğini doğrularken, sayının artmasından endişe ediliyor.

Daha önce yapılan açıklamamalarda patlamaların, yabancı turistlerin de alışveriş için rağbet ettiği şehrin en işlek pazaryerlerinin, Müslümanların Ramazan Bayramı ve Hinduların Diwali Festivali'nin yaklaşması sebebiyle insanlarla dolu olduğu saatlerde meydana geldiği kaydedilmişti. Patlamalar neticesinde bazı konfeksiyon mağazalarında yangın çıktığı bildirildi.


İlk patlama, yerel saat ile 17.40 sıralarında turistlerin de rağbet ettiği, Yeni Delhi Tren İstasyonu'nun yakınındaki Paharganj pazaryerinde meydana geldi. Bundan birkaç dakika sonra şehrin güneyindeki Sarjini Nagar pazarında ikinci patlama meydana geldi. Bir diğer patlama ise endüstri bölgesi Okhla'da vuku buldu. Bir diğer patlamanın ise Gole pazaryerinde meydana geldiği açıklanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:46

İLGİLİ HABERLER