Gündem
  • 28.11.2019 12:55

Terör örgütü elebaşı Duran Kalkan’dan itiraf: ABD ve Rusya bizi kullanıyor

Terör örgütü PKK’nın eli kanlı elebaşlarından Duran Kalkan, ABD ve Avrupa’nın kendilerini kullandığını ve yaşanan düzeni onların getirdiğini itiraf ederek, PKK’nın yetersiz kaldığından yakındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) polis ve istihbarat birimlerinin yurtiçinde ve sınır ötesinde gerçekleştirdikleri harekat ve operasyonlar terör örgütü PKK’nın nefes almasına bile izin vermezken, örgütün eli kanlı elebaşları yetersizliklerini Avrupa ve ABD’nin üzerine yıkarak ayakta kalmaya çalışıyorlar. PKK’nın eli kanlı elebaşlarından sözde Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan dün yaptığı açıklama, “(Amerika bizi niye kurtarmıyor, Avrupa bizi niye kurtarmıyor, Rusya bizi niye kurtarmıyor) demenin hiçbir anlamı yoktur. Bunlar zaten Kürdistan’ı bölüp bu hale getirmişler. Bu soykırımcı düzeni bunlar kurmuşlar. Soykırımcıdan, cellattan umut beklenemez, kurtuluş öngörülemez. Burada yanılgı ve yanlışlık var” ifadeleriyle batının ve Amerika’nın maşası olduklarını ve kendi halklarını katlettiklerini itiraf etti.

“PKK binlerce insanın ölümüne sebep oldu”

Konuya ilişkin Akit’e konuşan Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi  Derneği üyesi emekli Albay Ersan Ergür, “Duran Kalkan’ın ifadesi aslında hangi yöntem denenirse denensin gayri meşru olan ve bölgesel barış ve huzura köstek olan hiçbir eylem bölgede başarılı olamayacağının bir göstergesi. Sonucu bilinmeyen hiçbir faaliyetin mutlak doğru ve mutlak yanlış olarak değerlendirilemeyeceği aşikardır. Bu sebeble bugüne kadar sahada Gayri Nizami Harp (GNH) teknikleri ile bölgede bir devlet ya da öz yönetim kurmak isteyen PKK geldiğimiz noktada bir başarı elde edemediği gibi, binlerce insanın boş yere ölümüne, zaman ve emek kaybına sebeb olmuştur” değerlendirmesinde bulundu.

Kullanıldılar!

Terör örgütü PKK’nın her zaman değişik ülkeler tarafından çeşitli amaçlarla kullanıldığına dikkat çeken Ergür, “Halbuki coğrafyasında kendilerini kullandıklarını itiraf ettikleri devletler neden onlara destek verdi? Çok basit, bölgede var olan devletlerin güçlenmemesi, ekonomik ve siyasi istikrarla dünya siyasetine etki edebilecek bir güce erişmesini önlemek içindi” dedi.

PKK halk nezdinde bitti

PKK’nın hakim olduğu bölgede en çok Kürt nüfusa zarar verdiğine vurgu yapan Ergür, “Kaldı ki Kürt halkının refah ve huzuru için var olduğunu iddia eden PKK’nın artık Kürt halkı nezdinde inandırıcılığı kalmamıştır. Bir anne düşünün ki, bir oğlu TSK’da askerlik vazifesini icra ederken, diğer oğlu dağda umutsuz bir direniş için terör saflarında yer almaktadır. Diyarbakır’da ayaklanan ve ‘Artık Yeter’ diyen anneler PKK’nın özgürlükçü söylemlerinin gerçekte sömürgeciliğin eseri olduğunu net olarak ortaya koymaktadır” görüşünü dile getirdi.

YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 28.11.2019 12:55

İLGİLİ HABERLER