Gündem
  • 24.11.2016 00:08

Teröre destek veren Grup Yorum üyeleri tutuklandı

Geçen hafta düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Grup Yorum üyelerinin hepsi tutuklandı.

Mahkeme, Okmeydanı’nda bulunan İdil Kültür Merkezi’ne geçen hafta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Grup Yorum üyeleri Ali Aracı, İnan Altın, Selma Altın, Sultan Gökçek, Fırat Kıl, Dilan Poyraz, Helin Bölek, Abdullah Özgün’ün tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklama kararını Halkın Hukuk Bürosu, Twitter hesabından duyurdu.

​Kültür merkezinin kafesin tadilatında çalışan işçiler Musa Varıcı, Cemil Varıcı, Mehmet Varıcı’ya ise ev hapsi verildi.

DHKP-C’nin müzik grubu : GRUP YORUM

Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümünde başlatılan “Hayatı Durdurun” kampanyası video klibinde sanatçılarla birlikte DHKP-C örgütüne insan kaynağı sağlayan Grup Yorum’un solisti Sema Altın’ın da konuştuğu ortaya çıktı. Sema Altın birkaç ay önce Aydın Doğan’ın CNN Türk kanalında Enver Aysever’in konuğu olarak DHKP-C’nin terör eylemlerini savunmuştu.

Çağlayan'da savcıyı katleden teröristlerin saldırı anında Grup Yorum marşları okuduğu kayıtlara yansımıştı.

Gezi Parkı eylemlerine destek veren sanatçılar Berkin Elvan'ın birinci ölüm yıldönümü için "Hayatı durdurun" çağrısı yapmıştı. Kışkırtıcı bu kampanyadan şaşırtan bir detay ortaya çıktı. "Hayatı Durdurun" çağrısı yapan sanatçılar arasında DHKP-C'ye insan kaynağı sağlayan Grup Yorum'un solisti Sema Altın da yer alıyor.

Terör örgütü DHKP-C'ye Küçükarmutlu, Maltepe Gülsuyu, Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi ve Okmeydanı'nda açtıkları merkezlerde örgüt elemanı sağladığı bilinen Grup Yorum'un solisti Sema Altın'ın Aydın Doğan'ın sahibi olduğu CNN Türk kanalında Enver Aysever'in programına konuk olduğu ve canlı yayında açık açık DHKP-C'nin eylemlerinin terör eylemi olarak kabul etmediklerini açıkladığı ortaya çıktı.

Güncellenme Tarihi : 24.11.2016 01:26

İLGİLİ HABERLER