Dünya
  • 7.4.2019 09:54

"Terörist Omar'ı kafatasından vuracağım" dedi... Tutuklandı!

ABD Kongresi’nin ilk başörtülü üyesi Ilhan Omar’ı terörist olarak tanımlayan ve ölümle tehdit eden 55 yaşındaki İslam düşmanı Patrick Carlineo Jr., ABD’nin New York şehrinde tutuklandı.

ABD Kongresi’nin ilk başörtülü üyesi Ilhan Omar’ı ölümle tehdit eden 55 yaşındaki Patrick Carlineo Jr., ABD’nin New York şehrinde tutuklandı.

"Onu kafatasından vuracağım"

ABD Adalet Bakanlığı’nın paylaştığı bilgilere göre mart ayında Omar’ın Washington’daki ofisini telefonla arayan Carlineo personele “Müslüman Kardeşler için mi çalışıyorsunuz? Neden onun (Ilhan Omar) için çalışıyorsun? O bir terörist onu kafatasından vuracağım” dedi.

Trump taraftarı

İfadesinde, kendisini ‘vatansever’ ve Trump taraftarı olarak tanımlayan Patrick Carlineo’nun, "hükümet içindeki radikal Müslümanlardan nefret ediyorum" dediği belirtildi. Carlineo suçlu bulunursa 10 yıla kadar hapis ve 250 bin dolar para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Omar'a yönelik ilk tehdit değil

Bu, Ilhan Omar’a yönelik ilk ölüm tehdidi değil. 23 Mart’ta Müslüman sivil hakları ile ilgili programa konuşmacı olarak katılan Ilhan Omar’ın kaldığı otel, kimliği belirsiz bir kadın tarafından aranmış; programın iptal edilmemesi durumunda otelin bombalanacağı söylenmişti.

Güncellenme Tarihi : 7.4.2019 09:55

İLGİLİ HABERLER