Gündem
  • 3.6.2020 23:11

Teröristbaşı Karayılan!.. Şimdi savaştığımız ordu klasik Kemalist ordu değil, bunlar başka

Teröristbaşı Karayılan uzun süredir saklanıdğı deliğinden nihayet çıktı ve Kürt basın kuruluşlarına ötmeye başladı. Karayılan, "Eski ordu Kemalist ordu idi onlar başa çıkamayınca Türk devleti tıkanıklığı giderdi. Şu anki ordu o ordu değil" dedi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, HDP ile örgütsel olarakhiçbir bağlarının bulunmadığını vurgulayarak, “Örgüt olarak onlarla hiçbir bağımız yoktur, onlar ayrı bir kulvar, biz ayrıyız” dedi.

Stêrk TV'de bir programa katılan Murat Karayılan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye hükümetinin 2011’de kendilerine karşı “İran ile birlikte sandviç hareketi geliştirmek için gizli görüşmeler yaptığını” belirten Karayılan, “Bu şekilde bize karşı 2011'de tekrardan saldırı gerçekleşti. Planladıkları şeyleri yapamadılar, çünkü aynı zamanda Arap baharı denilen ama aslında Arap kışına dönüşen Ortadoğu’daki savaşlar da başladı” ifadelerini kullandı.

Arap Baharı ile birlikte Türkiye’nin planlarını değiştirdiğini ifade eden Karayılan, sözlerini şöyle sürdürdü:“Her şeyden önce şunun altını çizmek istiyorum; Kemalizm zihniyetine sahip klasik Türk devleti-Türk ordusu, uzun süre bizimle başa çıkamadı.O yüzden 2012’nin sonları ve 2013 Newrozu'nda bu diyalog ve ateş sürecini kabul etti. Yani ateşkesi kabul etmeye mecbur kaldı. Şu anda bize karşı savaşan o ordu değildir, Türk devleti tıkanmayı fark etti. PKK Yürütme Komitesi Üyesi Karayılan, “Şimdi Türkiye'de yürütülen 'tek millet' anlayışı 'Türkten başka bir halk yoktur, Kürt halkı yoktur' anlamına geliyor. 'Başka bir halk var, Kürt halkı var' diyen herkes tasfiye edilip teslim alınmalıdır, deniliyor, bunun için de toplum nezdinde hangi kutsal değerler varsa o değerleri ortadan kaldırmak istiyorlar” dedi.”

“HDP’den, Kürt siyasetçilerden itirafçı olan var mı?”
HDP yurtseverliği ve demokrasiyi temsil etmektedir. Belki bazı yetersizlikleri olabilir ama özü budur ve bunun için de hedeftir. Onları korkutup sindirerek önümüzdeki seçimlerde oy oranını yüzde 10’un altına düşürmek istiyorlar. Tüm amaçları budur, onları Meclis'ten ve belediyelerden uzaklaştıralım, bu şekilde mecbur bırakarak onları teslim alırız, diye düşünüyorlar. Fetullahçılar gibi çünkü onların çoğu itirafçı oldu. Ama HDP’den, Kürt siyasetçilerinden itirafçı olan var mı hayır, çünkü özü direnişi esas alıyor ve direniyor.

 

Güncellenme Tarihi : 3.6.2020 23:19

İLGİLİ HABERLER