Gündem
  • 30.6.2009 16:23

TERÖRİSTİ 'ŞEHİT' DİYE GÖMDÜLER

Yaklaşık 15 gün önce Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca köyü Oremar bölgesinde güvenlik güçleri ile girişilen çatışmada silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirilen ve yaklaşık 15 gündür Hakkari Devlet Hastanesi morgunda tutulan terör örgütü PKK üyesi Kamuran Efrin (20), Suriye'de bulunan ailesi gelmeyince DTP'liler tarafından alınarak belediyeye ait ambulans ve beraberindeki büyük bir araç konvoyu eşliğinde Biçer Mahallesi Kimsesizler Mezarlığı'na götürüldü. Efrin, dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından toprağa verilirken, defin işlemleri esnasında yaşlı bir kadının gözyaşlarına hakim olamaması ise dikkatlerden kaçmadı. Cenaze törenine, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, DTP İl Başkanı Hafzullah Kansu, İHD Başkanı İsmail Akbulut ile vatandaşlar ile parti üyeleri katıldı.

Burada kalabalığı Kürtçe seslenen Milletvekili Hamit Geylani daha sonrada basın mensuplarına yaptığı Türkçe açıklamada, "Kürt halkının özgürlük mücadelesinde ölen her insan şehittir. Çünkü bu mücadele Allah'ın bahşettiği ana dil özgürlüğü bir halkın var olup olmamasının özgürlüğün mücadelesidir. Bunun için biz bunlara şehit diyoruz. Bu uğurda canını veren Hakkari halkı için ve genel olarak Kürt halkı için hiçbir farkı yoktur. İran'da olsun Türkiye'de olsun Irak'ta olsun Suriye'de olsun hiç farkı yoktur.

Bu şehidimiz Suriye uyruklu ama Hakkari halkı bugün bu kutsal toprakta bağrına basmıştır ve kendi gönlüne gömmüştür. Umarız bundan sonra bu şehitler olmayacak ve Kürt halkının da böylesi öldürmelerle biteceği yoktur. Bunu en resmi ağızlardan Genelkurmay Başkanı kendisi söyledi. Tüm Türkiye ordusu kandile gitse PKK' yi bitiremez, o zaman bitirmemenin yolu da demokrasi, uzlaşma, toplumsal barıştır, diyalogdur ve her münakaşanın ve her çatışmanın ev içindeki kavganın tarafları arasında barış yapılır. Taraflar bellidir. 25 yıldır devam eden bir taraf devlettir, diğer tarafta PKK'dır ve onun önderi sayın Öcalan'dır. Öcalan ve PKK'sız bu barışın sağlanması ve bu savaşın bitmesi olanaklı değildir. Umarız devlet ,25 yıldır denediği ve çözümsüz bu ezberi bozacaktır. Yeni çözüm getirecek demokratik ve hukuku işletecektir" şeklinde konuştu.

Cenazeye katılanlar ise 'Şehitler ölmez' sloganı atarak öldürülen teröristler adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldılar.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:34

İLGİLİ HABERLER