Asayiş
  • 27.9.2015 00:26

Teröristler Giresun’da karakola saldırdı, yaralılar var

Giresun’da karakola terör saldırısı Giresun,karakol,pkk,taciz ateşi

Jandarma karakoluna yakınında bulunan okulun bahçesinde o esnada düğün vardı, karakola roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Seken kurşunlar düğün merasiminde ki vatandaşlara isabet etti. Kurşunların isabet ettiği 3 vatandaş çeşitli hastanelere sevk edildi.

Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, yaptığı açıklamada, ”Çatışmanın 5 dakika kadar sürdüğünü ve 3 vatandaşın yaralandığını durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Jandarma karakoluna yakınında bulunan okulun bahçesinde o esnada düğün vardı, karakola roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Seken kurşunlar düğün merasiminde ki vatandaşlara isabet etti. Kurşunların isabet ettiği 3 vatandaş çeşitli hastanelere sevk edildi. Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, yaptığı açıklamada, ”Çatışmanın 5 dakika kadar sürdüğünü ve 3 vatandaşın yaralandığını durumlarının iyi olduğunu söyledi.

GİRESUN VALİSİ KARAHAN'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Giresun’un Güce ilçesinde akşam saatlerinde askeri karakola teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu kurşunların sekmesi sonucu karakolun yakınlarındaki düğünde bulunan 4 vatandaş yaralandı.
Edinilen bilgiye göre; Giresun’un Güce ilçesinden PKK'lı teröristler tarafından Jandarma Karakoluna roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Jandarma Açılan ateşe anında karşılık verdi. O sırada okulun bahçesinde düzenlenen düğünde bulunan 4 vatandaş kurşunların sekmesi sonucu yaralandı.
Olayla ilgili açıklama yapan Giresun Valisi Hasan Karahan; "Bu akşam 8 buçuk sularında Güce İlçe Jandarma Komutanlığımıza taciz ateşi oluyor. Askerimiz hemen karşılık veriyor. Bu karşılıklı atış bir süre devam ediyor. O sırada okulun önünde düğün yapılıyor. Seken kurşunlar düğünde bulunan 4 vatandaşımızı hafif bir şekilde yaralıyor. Az önce onları ziyaret ettik hepsinin sağlığı iyi. Acil şifalar diliyoruz. Jandarmamız olayın peşinde. Onların kaçabileceği yerleri tutmamız devam ediyor. Bunun Kürtün'le bir bağlantısı olduğunu bilemiyoruz. Çeşitli bilgiler var onları değerlendireceğiz" dedi.
Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, yaptığı açıklamada; "Saldırının jandarmaya 400 metreden önce roketle sonra silahlarla 5-6 kişilik grup tarafından yapılıyor." dedi.
Bölgeye takviye güvenlik gücü sevk edildi.

ACI HABERİ ALAN ANNE BABA ANKARA’YA GİDİYOR
Tunceli kırsalında çatışmada yaralanarak götürüldüğü hastanede şehit düşen Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in (39) acısı, Kocaeli Kandıra’da bulunan baba evine düştü. Şehit babası Yılmaz ve anne Emine Güzel çifti, cenazeyi defnetmek üzere Ankara’ya doğru yola çıktı.
Tunceli kırsalında Jandarma Özel Harekat timleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada yaralanarak hastaneye kaldırılan Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Şehit binbaşının Kandıra Aydınlar Mahallesi Güvenler Caddesi'nde bulunan baba ocağı Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit babası Yılmaz ve anne Emine Güzel çiftine Kocaeli Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara tarafından acı haber tebliğ edildi. Tebliğ sırasında Vali Yardımcısı’na Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek ve Kocaeli Jandarma Komutan Vekili Albay Salih Akbaş eşlik ettiler.
Acı haberi alan ailenin evi Türk bayrakları ile donatılırken, Kandıralı vatandaşlar da şehit evine taziye için akın ettiler. Acılı haberi alan baba Yılmaz ve anne Emine Güzel çifti özel bir araçla Ankara’da düzenlenecek olan cenaze töreni için yola çıktı. Yola çıkan şehit ailesine ise bir ambulans eşlik etti.
Öte yandan Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in evli ve bir çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Sonat'ın eşinin Ankara'da ikamet ettiği bu yüzden cenazesinin de Ankara'da defnedileceği öğrenildi.

ŞEHİT BİNBAŞININ EŞİNE ACI HABER VERİLDİ
Tunceli’nin Demirkapı Köyünde Jandarma Özel Harekat ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanan, kaldırıldığı hastanede bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in Ankara’da yaşayan eşine acı haber verildi.
Yetkililer, Binbaşı Güzel’in kayınpederi Nedim Yalçınız’ın evinde kalan eşi Burcu Güzel’e acı haberi iletti.
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, eşi Merih Mendi ile birlikte, Güzel’in kayınpederi Yalçınız’ın evine taziye ziyaretine geldi. Orgeneral Mendi, Burcu Güzel ve ailesine başsağlığı diledi.
Binbaşı Güzel’in 12 yaşında Sude adında bir kızının olduğu; Ankara’da görev yapan eşi Burcu Güzel’in baba evinde kaldığı öğrenildi. Burcu Güzel’in baba evi önünde Keçiören Belediyesi görevlileri tarafından taziye çadırı kuruldu. Binbaşı Güzel’in, Kocaeli ilinin Kandıra ilçesinde yaşayan anne ve babasının Ankara’ya doğru hareket ettiği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:13

İLGİLİ HABERLER