Gündem
  • 1.7.2016 00:00

Teröristler iş makinelerini ateşe verip, şoförleri kaçırdı

Merkez Güdümlü köyüne bağlı Kurtuluş Mezrası’nda bir grup terörist, Muş-Kulp Karayolu’nda yol yapım çalışması yapan iş makinelerini durdurdu.

Burada işçileri araçlarından uzaklaştıran teröristler iş makinelerini ateşe verdi. Ardından teröristler işçileri bir kamyona doldurması esnasında köy korucuları ile karşılaştılar. Köy korucularına ateş açan teröristler daha sonra 7 şoförü kamyonla birlikte kaçırdı. Köy korucularının anında karşılık vermesi üzerine olay yerinden uzaklaşan teröristler, ormanlık alana kaçtı. Burada korucuların takibi üzerine teröristler kaçarken, köy korucuları şoförleri kurtardı. Daha sonra bölgeye çok sayıda askeri birlik sevk edilirken, hava destekli operasyon başlatıldı.

112 AMBULANSLARI BÖLGEYE SEVK EDİLDİ
112 ekipleri ve Muş Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri iş makinelerini söndürdü. Ardından teröristlerin elinden kurtarılan şoförler ise 112 ambulanslarına alındı ve daha sonra şoförler akrabalarına sarılarak hasret giderdiler.

“TEK SUÇUMUZ HİZMET ETMEK”
Aracı yakılan ve şoförü kaçırılan Cazım Karaya ise “Suçumuz işte yol yapmaktır. Heyecanlıyım biraz kusura bakmayın. Araba benimdir. Arabalarımızdır. Biz çalışıyoruz. Suçumuz nedir şimdi onu da bilmiyoruz. Çalışıyoruz hizmet yapıyoruz. İnsanlara, devlete, herkese hizmet ediyoruz” dedi.

Güncellenme Tarihi : 30.6.2016 21:57

İLGİLİ HABERLER