Gündem
  • 29.1.2014 12:37

Teröristlerin dilini çözen polis müdürü de gitti

İZMİR'de, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından başlatılan tayinlerden, PKK'lı bombacıların dilini 'duygusal teknikle' çözen İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Abdülmuttalip Günay da etkilendi.

Kentte yaklaşık 250 polisle birlikte görev yeri değişen Günay, 2012'de 2 askerin şehit olduğu Foça'da askeri servis aracına bombalı saldırıyla ilgili yakalanan teröristleri sorgulayarak ayrıca 3 köylünün öldürülmesi olayını aydınlatırken, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde de örgüt cephaneliğini ortaya çıkardı.

İstanbul merkezli olarak 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk operasyonu sonrasında tüm illerde olduğu gibi İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde de peşpeşe tayinler oldu. Yaklaşık 250 polis memuru, komiser ve müdürle birlikte tayini çıkanlar arasında en dikkat çekeni ise, Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Abdülmuttalip Günay oldu. Günay bu görevden Buca İlçe Emniyet Müdür Yardımcığı'na kaydırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde mesleğe başladığından beri hep terör birimlerinde görev alan 16 yıllık polis şefi olan Abdülmuttatip Günay, 2012 yılında da Hakkari'den İzmir'e tayin edilmişti.

BOMBACILARIN DİLLERİNİ ÇÖZDÜ

İzmir'de özellikle lise düzeyindeki okullarda terör bilincinin geliştirilmesi için eğitim programları düzenleyen Abdülmuttalip Günay, Foça'da 9 Ağustos 2012 tarihinde Ulaştırma Er Özkan Ateşli ile Uzman Çavuş Hakan Furkan Özmen'in şehit olduğu bombalı saldırının aydınlatılmasında da önemli rol oynadı. Saldırıyı gerçekleştiren Yunus Çiçek'in yaralı olarak Şanlıurfa'da, yardımcısı Hasan D.'nin ise, İzmir'de yakalanmasının ardından, Abdülmuttalip Günay her iki teröristin sorgusuna da bizzat katıldı.

Hastanedeki sorguda Yunus Çiçek'i, İzmir'deki sorguda ise Hasan D.'yi, PKK kamplarında konuşmamak üzerine eğitim almalarına rağmen, kendisine özgü teknikle çözdü. PKK'lılara kurbanlarının çocuklarını ve onların zorlu yaşamlarını anlatan fotoğraflar gösteren, bu yönde duygusal konuşmalar yapan Günay, iki teröristin konuşmasını sağladı.

3 CİNAYETİ AYDINLATTI

Teröristlerin itirafıyla da, ilk olarak İzmir'in Menemen ilçesinde, Foça'daki bombalı saldırı olayından önce çiftçilik yapan köylüler Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksöz ve Bahri Şirin'i öldürdükleri ortaya çıktı. Ardından da yine Yunus Çiçek ile Hasan D.'nin, Akdeniz Bölgesi'ndeki bombalı saldırılar için sakladıkları cephaneliğin yeri ortaya çıkartıldı. Helikopterle Antalya'nın Alanya ilçesine götürülen Hasan D.'nin Toros dağlarında gösterdiği alanlardaki kazılarda, toprağa gömülü durumda 11 kilo 200 gram plastik patlayıcı, 4 Kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, 20 el bombası, 20 el bombası fünyesi, 5 elektrikli fünye, 4 elektronik uzaktan kumanda düzeneği ve 600 Kalaşnikof tüfek mermisi ele geçirildi.

ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması ve ardından da yeni patlayıcıların yerlerinin bulunmasını sağlayan Abdülmuttalip Günay, zamanın Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Bahadır Engin, Terörle Mücadele Şube Müdürü Halil İbrahim Güzel, Olay Yeri İnceleme Şube Müdür Yardımcıları Haşim Cankurtaran ve Gökhan Duruk'la birlikte vali Cahit Kıraç tarafından takdirnameyle ödüllendirilmişti.
Taylan YILDIRIM/ İZMİR, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:05

İLGİLİ HABERLER