Asayiş
  • 28.2.2016 21:29

Teröristlerle toplantı halindeki HDP'li vekili basıldı

Evi basan polisler gördükleri karşısında şaşkına döndü. Evde güvenlik güçlerinin bulundukları yerlerin kameralarla takip edildiği ve bu evin teröristlerce takip merkezi gibi kullanıldı ortaya çıktı. Kamera sisteminin başına konulan PKK yanlısı 3 sözde gazeteci gözaltına alındı.
PKK'nın gözetleme evinde bulunan HDP'li vekil Ferhat Encü hakkında işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Şırnak'ta PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların sürdüğü İdil ilçesinde, güvenlik güçlerinin bulunduğu bölgenin kamerayla izlendiği gerekçesiyle HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün de bulunduğu bir evde arama yapıldı.

İdil'de terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" devam ediyor.

Aşağı Mahalle'de bir evden, güvenlik güçlerinin bulunduğu bölge ile kaymakamlık konutunun kamerayla izlendiği iddiası üzerine, polis ekipleri, alınan arama kararının ardından HDP Şırnak Milletvekili Encü'nün de bulunduğu evde arama yaptı.

Aramada evde bulunan üç kameraya el konuldu, ruhsatı ibraz edilemeyen bir tabanca ele geçirildi.

Evin bir iş adamına ait olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili dört kişi gözaltına alındı.

ENCÜ, TWİTTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

HDP milletvekili Ferhat Encü konuyla ilgili Twitter'dan şu açıklamaları yazdı:

Bulunduğum eve polisler zorla girerek ev sahibini ve beni darp ederek evde arama gerçekleştiriyorlar. Misafir olduğumuz evin sahibi ile 3 basın çalışanı gözaltına alındı. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden. Yılmayacağız, pes etmeyeceğiz. Boyun eğmeyeceğiz söz olsun hesabını soracağız.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER