Ekonomi
  • 25.7.2009 13:47

TESK GENEL BAŞKANI: ESNAFIN SABRI KALMADI

NURHAN İÇMEZ - TOKAT

Tokat'ta bir dizi temasta bulunan TESK Genel Başkanı Palandöken, onuruna Büyük Tokat Oteli'nde verilen yemeğe Tokat Vali Vekili Şükrü Çakır, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, TESOB'a bağlı oda başkanları ve esnaflar katıldı.

Vali Vekili Şükrü Çakır, TESK Genel Başkanı Palandöken'in Tokat'ta bulunmasından onur duyduklarını söyledi. TESK Genel Başkanı Palandöken ise konuşmasında esnafa dokunanın bin ah işittiğini kaydetti. Tarihi, kültürel dokusu kuvvetli Tokat'ta sorunların bir çoğunun halledildiğini ifade eden Palandöken, "Yıllardan beri süre gelen esnaf ve sanatkarın değişim ve dönüşümünde önemli etkeni olan, esnaf ve sanatkarın sorunlarının çözümü ile ilgili bir çok siyasetçinin bildiği üzere başta sigara olmak üzere ondan önce haksız rekabet gibi konuları göğüslemeye gayret ettik. Artık bizde de sabır kalmadı. Onun için sayın valim, sayın birlik başkanım iyi dilekleri ile bu meselelerin çözümü için belirli mesafe alacağız söylüyor. Bende emin olun ki aynı niyetle Tokat'tan mutlu bir şekilde Ankara'ya dönerek bu çalışma hayatı ile ilgili tekrar siyasilerle birlikte masaya oturmak suretiyle halletmeye gayret edeceğiz. Ne yapalım, biz söylemekten, onlar dinlemekten herhalde bıkmadılar. Ama emin olunki değişim neticesi çok önemli" diye konuştu.

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Bekçi ise sigara yasağına değinerek, yasağın bazı olumsuzluklarla yol açtığını savundu. Bekçi, "İnsanlar kötü örnek teşkil eden tavır ve davranışları gizli yerde yapmaya çalışırken, devletimizin bir yasa ile esnaf ve sanatkarımızı iş yerlerinin önünde sigara içmek suretiyle küçük çocuklara da kötü örnek olmaya gönlümüz razı değil. Bu hassas konunun gündeme getirilerek, geçiş süreci tanınmalı. Sigara içme alanları oluşturulmalı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Vekili Çakır, TESK Genel Başkanı Palandöken'e günün anısına plaketle çeşitli hediyeler takdim etti. İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın da TESK Genel Sekreteri Naci Sulkalar'a günün anısına plaket verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:06

İLGİLİ HABERLER