Asayiş
  • 27.1.2015 16:13

Tetikçi ve şoför elde, azmettirici aranıyor

İstinye'de kullandığı lüks otomobilin içinde trafik ışığında durduğunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ali Ekber Akgün, cinayetinin şüphelileri, polisteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi.

Öte yandan olayda saldırganların kullandığı otomobilden alınan DNA örneklerinin olayın şüphelileri tetikçi N.G. ile aracı kullanan şoför Ş.A. 'dan alınan örneklerle eşleştiği belirtildi.Şüphelilerin olaydan önce keşif yaptıkları öğrenildi. Yetkililer, olayın azmettiricisini tespit etmek için çalışmaların devam ettiğini şüphelilerin banka hesaplarının da incelendiği öğrenildi.

TRAFİK IŞIKLARINDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İstinye'de 24 Aralık 2014 tarihinde meydana gelen olayda Bentley marka lüks otomobille İstinye'de trafik ışıklarında duran Ali Ekber Akgün arkasından gelen araçtan inen bir kişinin saldırısına uğramıştı. Ali Ekber Akgün'e yaklaşan saldırgan aracı kurşun yağmuruna tuttuktan sonra kendisini bekleyen arkadaşıyla birlikte kaçmıştı. Olayda Ali Ekber Akgün hayatını kaybetmişti. Maktul Ali Ekber Akgün'ün hollanda'da yaşadığı ortaya çıkmış ve çeşitli uyuşturucu bağlantıları olduğu belirlenmişti.

TERK ETTİKLERİ ARAÇTAKİ İZLERDEN YAKALANDILAR

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada polis, şüphelilerin terk ettiği araçta bıraktıkları izleri kullanarak kimliklerini tespit etti. Kiralık katil olduğu düşünülen şüpheliler takibe alınırken 2-3 günde bir yeni telefon ve yeni hat alarak izlerini kaybettirmeye çalıştıkları belirlendi. Ayrıca şüphelilerin sürekli kaldıkları evi değişttirdikleri öğrenildi. Polis, saldırının arkasında kimin olduğunu tespit etmek için bir süre izlediği şüphelileri önceki gün yaptığı baskınla yakalandı. İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı yapılan baskınlarda aralarında tetikçisi N.G. Büyükçekmece'de, saldırı sırasında aracı kullanan şoför Ş.A. ise Ankara'da yakalandı. Bu kişilerin saklanmasına yardım eden 4 kişi de gözaltına alındı.

ŞÜPHELİLERİN ÇOK SAYIDA POLİS GELİŞ KAYITLARI VAR

Yapılan soruşturmada olayın tetikçisi N.G.'nin hırsızlık, yaralama, yağma gibi suçlardan daha önceden 6 kez polis tarafından gözaltına alındığı belirlendi. Şoför Ş.A.'nın yine benzer suçlardan 6 kez gözaltına alındığı tespit edildi. Yardım ve yataklık suçlamasıyla gözaltına alınan diğer 4 kişinin de uyuşturucu kullanmak, hırsızlık gibi suçlardan daha önceden polise geliş kayıtları olduğu öğrenildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Cinayet Büro Amirliğinde yapılan sorgusunda N.G. ile Ş.A.'nın cinayet suçlamalarını kabul etmedikleri öğrenildi. Şüphelilerin sorgularında cinayet sırasında istinye'de bulunmadıklarını söyledikleri belirtildi.

ÖRNEKLER TUTTU

Öte yandan polis saldırıda kullanılan çalıntı otomobilden alınan DNA örneklerinin olayın tetikçisi N.G. ile Ş.A.'dan alınan kan örnekleriyle karşılaştırıldığını söyledi. Yapılan karşılaştırma sonucu araçtan alınan örneklerle şüphelilerden alınan örneklerin eşlediği belirtildi.

KEŞİF YAPMIŞLAR

Bu arada polis saldırıyı gerçekleştiren kişilerin olaydan bir hafta önce olay yerinde keşif yaptıklarını ve saldırıyı nasıl gerçekleştireceklerinin planını yaptıklarını belirledi. Şüphelilerin saldırı gününden bir hafta önceki günlerde saldırının meydana geldiği yerde dolaştıkları öğrenildi. Saldırganların banka hesaplarıda inceleme altına alınarak yüklü miktarda para girişi yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor.

AZMETTİRİCİLERİ BELİRLEMEK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yetkililer kiralık katil olduğu düşünülen şüphelileri azmettiren kişi yada kişilerin bulunması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü, saldırının Nişantaşı'nda öldürülen Vedat Şahin ve Ferdi Topal'ın öldüğü saldırıyla ilgisi olabilme ihtimalinin de değerlendirildiğini söylediler.
Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:35

İLGİLİ HABERLER