Spor
  • 6.10.2005 18:57

TEZETA DENGERSA'NIN DOPİNG OLAYI

ANKARA - Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda milli atlet Tezeta Dengersa'nın doping yaptığını tespit eden İspanya'nın Madrid Laboratuvarı, konuyla ilgili Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Ceza Kurulu'nda devam eden duruşmanın sonuçlanmasına büyük katkıda bulunacak eksik bilgileri tamamlamaktan yine kaçındı.
     Dengersa'ya uyguladıkları doping analizlerinde (A) ve (B) sonuçları arasındaki değer farklılıkları nedeniyle çelişkili bir karar veren ve milli atleti dopingli olarak açıklayan Madrid Laboratuvarı, Türkiye tarafından (B) numunesi sonuçlarında eksik görülen ve kendisinden talep edilen 2 sayısal değer ile ilgili bilirkişi raporunu yine göndermedi.
     Tezeta Dengersa'nın bugün GSGM Ceza Kurulu'nda görülen duruşmasına saatler kala Atletizm Federasyonu'na bir yazı geçen Madrid Laboratuvarı, kendisinden üçüncü kez istenen madde tespit ve analiz yöntemleriyle ilgili sayısal değerleri bildirmedi.
     İspanyol laboratuvarı, sayısal bilgi vermek yerine, Atletizm Federasyonu'na gönderdiği yazıda, Dengersa'nın analizlerinde çıkan yasaklı maddenin eşik değeri olmadığı için kendi yöntemleriyle yapılan test sonucuna istinaden cezanın verildiği ifade etti.
     Madrid'den gelen yazıyı yorumlayan doping uzmanı Dr. Kaya Livanelioğlu, ''Analitik değere dayanmadan, tahmine dayalı olarak karara varmışlardır'' dedi.
     Öte yandan GSGM Ceza Kurulu, Atletizm Federasyonu aracılığıyla eksik bilgilerin kendilerine 3 gün içinde yollanması için Madrid Laboratuvarı'ndan bir kez daha talepte bulundu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER