Spor
  • 25.9.2013 23:53

TFF Başkanvekili Özerten'den büyük gaf

Beşiktaş - G.Saray maçında yaşanan olayların ardından TFF 1.başkanvekili Ufuk Özerten'in yeşil sahaya giren taraftarlarla ilgili gündeme getirdiği ve büyük yankı uyandıran şok "hapis talebi" deneyimli yöneticinin ilginç bir gafa imza atmasına neden oldu...

Kasımpaşa Spor Kulübü'nün tesislerinin açılışı sırasında olaylarla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan TFF başkanvekili Özerten'in yeşil sahaya giren seyirciler için önerdiği hapis talebinin zaten 6222 sayılı kanunda mevcut olduğu ortaya çıktı...

Özerten konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "O yeşil sahaya girmenin bence cezası olması gerekir. Ben bunun hapis cezası olmasını istiyorum. Kendi adıma istiyorum. Kaldı ki federasyonumuzda bunu destekliyor" diyerek Türkiye Futbol federasyonu'nun da bu konuda hapis cezası öngören bir kanun talebinin olduğunu söylemesi kafaları karıştırdı.

TFF Başkanvekili son derbi maçında sahaya girerek oyunun durmasını ve maçın tatil edilmesine neden olan taraftarların bu yaptıklarının yanında kar kalmaması görüşünü sık sık yinelemiş ve sonrasında caydırıcı olması konusunda hükümete "Bunun karşılığı hapis cezası olmalı" mesajını göndermişti. Oysa 2011 yılında yürürlülüğe giren sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunda bunun cezası "hapis" olarak belirlenmişti ve bu kanun 2 yıldır yürürlülükte.

Kanunun ilgili "Yasak alanlara girme" başlıklı maddesi (MADDE 16)"(1) Müsabaka için seyircilerin kabulüne başlanmasından itibaren müsabaka sonrası tamamen tahliyesine kadarki zaman zarfında yetkisiz olarak müsabaka alanına, soyunma odalarına, odaların koridorlarına, sporcu çıkış tünellerine giren kişi yirmi günden az olmamak üzere adli para cezası ile cezalandırılır.
2) Fiilin müsabakanın seyrini veya güvenliğini bozması halinde, fail hakkında üç aydan bir yıla kadar hapis cezasına hükmolunur" diyor. 14 nisan 2011'de yürürlülüğe giren ilk halinde ise bu ceza bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası olarak yer almış 2011'in sonundaki revizyonda bu üç aydan bir yıla kadar hapis olarak hafifletilmişti.

Kısaca TFF 1. Başkanvekili'nin hükümete teklif olarak sunduğu yaptırım 2 yıldır yürürlülükteki kanunda var.

İŞTE O KANUN

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:42

İLGİLİ HABERLER