Spor
  • 13.9.2018 00:13

TFF küfürbaz ve kavgacı Emre Belözoğlu'nu yılın futbolcusu seçti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Digiturk ortaklığında bu yıl ilk kez yapılan " Futbolun Süperleri" ödül töreni İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

" Futbolun süperleri sahaya değil sahneye çıkıyor!" mottosuyla gerçekleştirilen tören, Türk futbol ailesini ve Marcel Desailly ve Ruud Gullit gibi yıldızları bir araya getiriyor. "Futbolun Oscarları" Türkiye'de ilk kez dağıtılıyor.

Ödül töreni bir hayli renkli geçerken Süper Orta Alan oyuncusu ödülü İstanbul Başakşehirli Emre Belözoğlu’na gidince sosyal medya ayağa kalktı ve “küfür et, döv, futbolun markası ol” yorumları yapıldı.

 Yılın Süper Kalecisi: Fernando Muslera (Galatasaray)

Fernando Muslera: "Beni böyle güzel bir ödüle layık gören herkese ve tüm Galatasaray camiasına teşekkürler. Ödülü tek başıma değil takım arkadaşlarım ve hocamızın desteğiyle kazandım. 2011'den beri buradayım, Türk futbolundaki gelişimi görüyorum, her sana daha iyiye gidiyor. EURO 2024 adaylığı için de Türkiye'ye başarılar diliyorum. Kalbim sizinle, umarım Türkiye kazanır."

Yılın Süper Defans Oyuncusu: Pepe (Beşiktaş)

Pepe: "Tüm Beşiktaş camiasına, ailesine, başkandan başlayıp tesisimize, çimlerimize bakanlara kadar teşekkürler. Onlar olmasa bu ödülü alamazdım. Umarım bu sezon tüm taraftarlara iyi bir lig izletip kendi takımımız adına en iyisini gerçekleştiririz."

Yılın Süper Orta Saha Oyuncusu: Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir)

Emre Belözoğlu: "Bugün eşimin doğum günü, pastasını beraber üfleyemedik. Ödül töreni nedeniyle yanına gidemedim. Fenerbahçe'den ayrıldığımda bana Başakşehir'de kucak açan Göksel Gümüşdağ ve Abdullah Avcı'ya teşekkür ederim. Onların gösterdiği abilik ve arkadaşlık çok değerli. Takım arkadaşlarıma da teşekkürler. Bu bir takım oyunu. Bu ödülü almak ne kadar önemli olsa da Başakşehir ailesi olarak 3 senedir çok güzel işler yapıyoruz. Bu onun bir simgesi oldu. Herkese teşekkür ediyoruz."

Yılın Süper Forvet Oyuncusu: Bafetimbi Gomis (Galatasaray - Al-Hilal)

Bafetimbi Gomis ödül törenine katılamadığı için video mesajı yolladı: "Türk futbolunun bu önemli gecesinin bir parçası olduğum için gururluyum. Bu ödülü aldığım için gururluyum. Galatasaray'a gelmemde emeği olan herkese teşekkürler, çok çaba sarf ettiler ve buraya gelmemi sağladılar. Çok kolektif bir başarı, bana çok iyi destek oldular. Takım arkadaşlarım, teknik ekip, sağlık ekibi ve tüm çalışanlar. Her gün ellerinden geleni yaparak bize aile ortamı yarattılar. Taraftarları da unutamam, bana büyük bir aşk hissettirip unutulmaz anlar bıraktılar. Zorlu anlarımız da oldu, kaçan goller, mağlubiyetler oldu ama bana olan sevgileri ve güvenleri hiçbir zaman azalmadı. Teknik ekip de ilerlememde pay sahibiydi. Tudor, Fatih Terim, sizlere teşekkür ederim."

Yılın Süper Türk Temsilcisi: Cengiz Ünder (Roma)

Cengiz Ünder, Roma'nın önceden belirlediği bugünkü taraftar buluşması nedeniyle ödül törenine katılamadı ve video mesajı yolladı: "10 yıl önce buralara gelmeyi hayal edemezdim. Ülkemi uzun süre temsil etmek istiyorum. Oy veren herkes bana güvensin, inansın. Bundan sonra her şey daha iyi olacak. Türkiye'yi en iyi yerlerde temsil edeceğim."

Yılın Süper Fair Play Ödülü: Muhammet Demir (Demir Grup Sivasspor)

Demir Grup Sivassporlu futbolcu Muhammet Demir, geçen sezon Medipol Başakşehir maçında topa elle müdahale ettiği pozisyonun ardından hakemi uyarıp doğru kararın verilmesini sağlamıştı. Muhammet Demir: "Bu anlamlı ödülü kazanmama sebep olan herkese teşekkürler. Benim yaptığım hareketten daha güzellerini, daha süperlerini görmek dileğiyle."

Yılın Süper Futbolcusu: Bafetimbi Gomis (Galatasaray - Al-Hilal)

Bafetimbi Gomis ödül törenine katılamadığı için video ile canlı yayına bağlandı: "Sezon boyu işler kolay olmadı. Ödülleri kazanabilmem için rekabet çok fazlaydı. Çok çok teşekkür etmek istiyorum Türkiye'ye. Türkiye'yi tanıdım ve çok sevdim. Sokakta gördüğüm insanlar, komşularım, Galatasaray çalışanları, tüm Galatasaray taraftarı, hepinize teşekkür ediyorum. Umarım bir gün geri gelirim, Türkiye'ye dönmek isterim. Belki yolcu, belki oyuncu, belki de antrenör olarak gelirim. Türkiye'den ayrılırken oğlum ağladı. Türkiye ile ilgili çok iyi düşüncelerim var."

Yılın Süper Teknik Direktörü: Fatih Terim (Galatasaray)

Fatih Terim: "Kazanmak güzel bir şey tabii ama bu şampiyonluğu kazanırken teşekkür borçlu olduğum birçok kimse var. Sayın başkanımıza ve değerli yönetim kurulu üyelerine bizi rahat bir ortamda çalıştırdıkları için teşekkürler. Yardımcılarıma teşekkürler. Taffarel, Hasan Şaş, Ümit Hoca, Levent Hoca... Taraftarlarımız bu 21. şampiyonluğu çok benimsediler, istediler, bizim gibi, bizi hiç yalnız bırakmadılar. Eşime teşekkür ederken Galatasaray ailesine de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Güncellenme Tarihi : 13.9.2018 00:23

İLGİLİ HABERLER